search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:14
MENU CLOSE

Τέμπη – Συγγενείς θυμάτων: «Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν»

17.05.2023 12:22
TEMPI_NEKROI

Την αντίδραση του εκπροσώπου του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023» προκάλεσαν τα όσα είπε περι «εργαλειοποίησης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της μήνυσης που υπέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας. «Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα και ο αδελφός του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων, σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές […] προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό».

«Εργαλοποιούμε εμείς;»

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν…», δήλωσε στο iEidiseis ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023».

«Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν», τονίζει και προσθέτει: «Εγώ είμαι Καραμανλικός, για να ξέρετε». Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν στις Σέρρες κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή, την περασμένη Κυριακή λέει: «Στην οδό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπροστά στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αυτό που συνέβη. Φώναζαν: “Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή – το μόνο που τ’ αξίζει είναι η φυλακή“. Υπάρχει πιο μεγάλη ντροπή από αυτό για κάποιον πολιτικό;», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Είναι εργαλειοποίηση η δική μας μήνυση ή αυτοί που τον δέχτηκαν στο κόμμα τους και τον έχουν για να τον ξαναβάλουν πάλι να σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους; Ποια είναι η εργαλειοποίηση;».

«Που ήξεραν τόσα χρόνια ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε αυτό το χάλι και μέσα στη Βουλή έλεγαν “ντροπή που μιλάτε για θέματα ασφαλείας”… Που δεν έχει ντροπή ο Καραμανλής, να βγει και να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, από τους τραυματίες και όλο τον κόσμο, που τον δούλευε. Ακόμα και σήμερα δεν είναι “σφραγισμένος” ο σιδηρόδρομος. Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων τι κάνει; Είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια. Εργαλοποιούμε εμείς; Θα βρούμε τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στον σιδηρόδρομο, πείτε στον κ. Μητσοτάκη» διαμήνυσε .

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο σύλλογος θα κινήσει διαδικασίες στην ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας σιδηροδρόμων προκειμένου να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι «οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα κατάλληλοι ή όχι. Δεν θα έπρεπε να κινούνται σήμερα, τουλάχιστον για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Και δεν είναι εργαλειοποίηση η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών», τονίζει. «Ό,τι ώρα θέλει ο κ. Μητσοτάκης μπορούμε να κάνουμε προσωπικό debate για τα Τέμπη. Και όποιος πολιτικός, να βγει και να με αντιμετωπίσει δημόσια, εμένα προσωπικά και οποιονδήποτε που λέει ότι “εργαλοποιεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές την τραγωδία των Τεμπών”».

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης, στη μήνυση αναφέρονται 16 με ονοματεπώνυμο. «Η μήνυση δηλώνει την παρουσία μας και ότι δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί οι άνθρωποι οι 16 που αναφέρονται στη μήνυση με ονοματεπώνυμο είναι αναλώσιμοι. Αναλώσιμοι για το κόμμα τους, τις κυβερνήσεις τους και τις εταιρείες που δουλεύουν. Αύριο θα είναι ένας άλλος Διευθύνων Σύμβουλος, ένας άλλος Γραμματέας, άλλος θα είναι Υπουργός, άλλος θα είναι Υφυπουργός. Είναι αναλώσιμοι! Ξέρετε ποιοι είναι αναντικατάστατοι κ. Μητσοτάκη; Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν – δολοφονήθηκαν στα Τέμπη είναι αναντικατάστατοι για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτοί που είναι στα νοσοκομεία, στις εντατικές, είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που επέβαιναν στο τρένο και έχουν ψυχικά τραύματα – δεν πρόκειται να γιατρευτούν ποτέ – είναι αναντικατάστατοι. Αυτοί που είναι μηνυόμενοι είναι ένα τίποτα – είναι αναλώσιμοι. Και δεν φοβόμαστε κανέναν», λέει.

«Μιλήσαμε με τον κ. Ανακριτή για τη μήνυση. Περιμένουμε οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους», είπε καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές»

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδελφό του, Βάιο στο δυστύχημα στα Τέμπη, μπορεί να μην είναι μεταξύ όσων έχουν υπογράψει τη μήνυση του συλλόγου, αλλά δηλώνει προσβεβλημένος από όσα είπε ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που έχω να πω για τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και τις προηγούμενες που έχει κάνει, είναι ότι χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές. Επιλέγει να μιλά για θυσία, αστοχία και τώρα για εργαλειοποίηση, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό», δήλωσε στο iEidiseis και πρόσθεσε:

«Το να κάνει μια οικογένεια μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όπως και κατά συγκεκριμένων υπεύθυνων, είναι δικαίωμά της. Είναι μια διαδικασία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να βρεις δικαιοσύνη: Να καταθέσεις μήνυση εναντίον αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Η απάντηση Γενιδούνια στα περί «εργαλειοποίησης» Μητσοτάκη

Σκέρτσος: Η πολιτική τυμβωρυχία και η προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τους γονείς των θυμάτων για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:03