search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:58
MENU CLOSE

Ναπολιτάνικη πίτσα 4 τυριά

19.05.2023 06:00
pizza-Quattro-Formaggi

Η πίτσα Quattro Formaggi είναι μια παραδοσιακή ιταλική πίτσα που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και περιέχει έναν συνδυασμό τεσσάρων διαφορετικών τυριών. Οι Ιταλοί φτιάχνουν αυτή την πίτσα είτε rossa (με πελτέ ντομάτας) είτε bianca (χωρίς ντομάτα), όπως στην παρακάτω συνταγή.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

300 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα ή γ.ο.χ.

170 ml χλιαρό νερό

3 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 9 γραμμάρια νωπή

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

7 γραμμάρια αλάτι

Για την επικάλυψη

80 γραμμάρια μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένη, ψιλοκομμένη

80 γραμμάρια γκοργκοντζόλα, ψιλοκομμένη

80 γραμμάρια τυρί φοντίνα, χοντροτριμμένο

80 γραμμάρια παρμεζάνα, χοντροτριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, διαλύστε το μέλι σε μερικές κουταλιές νερό χλιαρό, βάλτε και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί κι αυτή.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του, αδειάστε το μίγμα της μαγιάς, το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

3.Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη ή με καθαρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4.Μόλις φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη στη μέση και σχηματίστε 2 μπάλες. Βάλτε τις σε ταψί, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσουν για δεύτερη φορά (30 λεπτά με 1 ώρα).

5.Ανοίξτε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα σε δίσκο, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας στο κέντρο και προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα στεφάνι γύρω – γύρω, περιμετρικά. Τοποθετήστε την βάση της πίτσας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

6.Πασπαλίστε με τα τέσσερα τυριά και το μαύρο πιπέρι και ψήστε σε καλά προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 250Ο C, με ενεργοποιημένη την επιλογή γκριλ, για 15 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμη όταν ροδίσουν καλά οι άκρες της πίτσας, στεγνώσει (ψηθεί) ο πάτος και λιώσουν τα τυριά.  

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με ανθότυρο και σοκολατένιες σταγόνες

Αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Κανταΐφι ταψιού με παγωτό καϊμάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:58