search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:23
MENU CLOSE

Βινίσιους: Aν πρέπει να υποφέρω, ώστε οι επόμενες γενιές να μην περάσουν παρόμοια, είμαι έτοιμος

23.05.2023 21:44
VINICIOUS
Associated Press

Στο…σκοτάδι για μία ώρα έμεινε το άγαλμα του «Χριστού του Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ, θύμα ρατσισμού-για μία ακόμη φορά- στην Ισπανία, την Κυριακή στη Βαλένθια.

Το περίφημο άγαλμα, το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα…σκοτείνιασε χθες (22/5) το βράδυ από τις 23:00 έως 24:00 (ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία της Βαλένθια, προχώρησε σε τρεις συλλήψεις υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τα ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ, Βινίσιους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, που φέρονται να απηύθηναν χαρακτηρισμούς ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πέσει αρκετές φορές θύμα ανάλογων συμπεριφορών.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία της Μαδρίτης ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε περιστατικό που συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου στην ισπανική πρωτεύουσα, με θύμα και πάλι τον Βινίσιους.

«Αποκηρύσσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις που υπέστη ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Βινίσιους Τζούνιορ την Κυριακή 21 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια, στο Ισπανικό πρωτάθλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο φωτισμός έσβησε για μια ώρα ως «σύμβολο του συλλογικού αγώνα κατά του ρατσισμού και σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ποδοσφαιριστή και όλους όσους υποφέρουν από διακρίσεις στον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε συγκινημένος από την πράξη συμπαράστασης σε μήνυμα που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το μαύρο είναι σημαντικό. Ο Χριστός ο Λυτρωτής έμεινε έτσι πρόσφατα. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας», είπε.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος προέρχεται από έναν από τους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίο ντε Τζανέιρο και που ξεκίνησε την καριέρα του με τη Φλαμένγκο σε αυτή την πόλη, εκμεταλλεύτηκε το μήνυμα για να ευχαριστήσει όλη την υποστήριξη που έλαβε, τόσο από τη Βραζιλία όσο και από σε όλο τον κόσμο:

«Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε σε μένα γιατί οι καλοί είναι η πλειοψηφία και δεν θα τα παρατήσω. Έχω έναν σκοπό στη ζωή και, αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο, ώστε οι επόμενες γενιές να μην περάσουν παρόμοια καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσον: Νέα έρευνα για τα κορωνοπάρτι

Κίνα: Εκτελέστηκαν τρεις παιδοβιαστές – Προσέγγιζαν ανήλικες μέσω διαδικτύου, τις απήγαγαν και τις βίαζαν

Ταϊβάν: Πέθανε η τελευταία επιζήσασα – σκλάβα του σεξ του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:17