search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: Νέα έρευνα για τα κορωνοπάρτι

23.05.2023 21:30
Boris Jonshon_new

Ο Μπόρις Τζόνσον παραπέμφθηκε στην αστυνομία από το υπουργείο Συντονισμού για περαιτέρω πιθανές παραβιάσεις του lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.

Η παραπομπή έγινε μετά από εξέταση των εγγράφων πριν από τη δημόσια έρευνα για τον Covid.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο πέρυσι για παράβαση των κανόνων του Covid το 2020, αρνείται ότι έκανε κάποιο λάθος.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι «εξετάζει» τις πληροφορίες που της μετέφερε το υπουργείο στις 19 Μαΐου και αφορούν την «πιθανή» παραβίαση των κανόνων για την Covid-19 στην Ντάουνινγκ Στριτ στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με τους Times, έχει ενημερωθεί επίσης η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ για εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Τσέκερς, την εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών.

Πηγή κοντά στον πρώην πρωθυπουργό είπε ότι τα κίνητρα είναι «σαφώς πολιτικά».

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στους Times ότι ο Τζόνσον έδωσε στους δικηγόρους πρόσβαση στο ημερολόγιό του, στο οποίο καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι συναντήσεις του, για να βοηθήσει την υπεράσπισή του στη δημόσια έρευνα για τον Covid.

Οι δικηγόροι του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν τόσο στο υπουργείο Συντονισμού όσο και στην κοινοβουλευτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το ίδιο θέμα, ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις ήταν νόμιμες.

Ο Μπόρις Τζόνσον ερευνάται από τη Βουλή των Κοινοτήτων που θα κληθεί να αποφασίσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός είπε ψέματα στο κοινοβούλιο όταν δήλωσε, κατ’ επανάληψη, ότι τηρούνταν όλα τα μέτρα στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στις 22 Μαρτίου κατέθετε επί τρεις και πλέον ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση και μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και την έδρα του στη Βουλή. Ο ίδιος τόνισε «με το χέρι στην καρδιά» ότι δεν είπε ψέματα στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Συνεχίζονται οι θάνατοι Ρώσων ολιγαρχών – Πέθανε πρώην υφυπουργός, επικριτής του Πούτιν

Κίνα: Εκτελέστηκαν τρεις παιδοβιαστές – Προσέγγιζαν ανήλικες μέσω διαδικτύου, τις απήγαγαν και τις βίαζαν

Πρίγκιπας Χάρι: Βρετανικό «stop» στο αίτημά του να πληρώνει για να έχει αστυνομική προστασία στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:30