search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:04
MENU CLOSE

Ρωσία: Συνεχίζονται οι θάνατοι Ρώσων ολιγαρχών – Πέθανε πρώην υφυπουργός, επικριτής του Πούτιν

23.05.2023 20:46
kioytsenko_new

Ο αναπληρωτής υπουργός Επιστημών της Ρωσίας, ο 48χρονος Πιότρ Κουτσερένκο, πέθανε μυστηριωδώς όταν αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κούβα προς τη Ρωσία.

Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων ολιγαρχών τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αεροπλάνο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή στα νότια της χώρας, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

«Ο Κουτσερένκο ένιωθε άρρωστος, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βοηθήσουν», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

Ο Πιότρ Κουτσερένκο πριν από πέντε μήνες είχε κατακρίνει την κυβέρνηση Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία. Η οικογένειά του ανέφερε ότι ίσως υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση.

Να τονιστεί πως ο δημοσιογράφος Ρόμαν Σούπερ, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, είπε στο Telegram ότι είχε μιλήσει με τον Πιότρ Κουτσερένκο λίγες μέρες πριν πεθάνει, με τον πρώην υφυπουργό να του λέει πως φοβάται για την ασφάλειά του, ενώ δεν μπορούσε να διαφύγει καθώς του κρατούσαν το διαβατήριο.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Εκτελέστηκαν τρεις παιδοβιαστές – Προσέγγιζαν ανήλικες μέσω διαδικτύου, τις απήγαγαν και τις βίαζαν

Πρίγκιπας Χάρι: Βρετανικό «stop» στο αίτημά του να πληρώνει για να έχει αστυνομική προστασία στη χώρα

Ταϊβάν: Πέθανε η τελευταία επιζήσασα – σκλάβα του σεξ του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:04