ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:25
MENU CLOSE

Eκλογές 2023: Ορκίζεται σήμερα ο Ιωάννης Σαρμάς - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί

25.05.2023 07:50

Σήμερα στις 4 το απόγευμα, ο Ιωάννης Σαρμάς, ορκίζεται πρωθυπουργός ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσεi τη χώρα σε εκλογές

Όπως όλα δείχνουν, ο Πρέσβης ε.τ.  Βασίλης Κασκαρέλης προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Την θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πάρει ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης ενώ στο κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου Πολιτικής Προστασίας «κλειδώνει» ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου θα ορκιστεί υπουργός Υγείας. Στην θέση της θα παραμείνει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού. Την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ακούγεται πως θα αναλάβει ο νυν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υγείας το ‘12, Χρήστος Κίττας.

Ο καθηγητής Νομικής, Φίλιππος Σπυρόπουλος ενδέχεται να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας (‘08-’14), Ελένη Λούρη, βολιδοσκοπείται για το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η διευθύνουσα Σύμβουλος του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, προορίζεται για υπουργός Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο πρωθυπουργός αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα – Τα υπέρ και τα κατα της  κίνησης αυτής

«Ασπίδα» στον Τσίπρα: Συντροφικά πυρά κατά Παπαδημούλη για τα «νέα πρόσωπα»

Εκλογές 2023: Μετά τo «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο άλλαξαν όνομα Μπογδάνος-Λατινοπούλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:21
Exit mobile version