search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Γιατί ο πρωθυπουργός αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα – Τα υπέρ και τα κατά της κίνησης αυτής 

25.05.2023 06:00
mitsotak

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εγκατασταθεί  από σήμερα ο νέος Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, και έτσι από το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του θα μετακομίσουν στην Πειραιώς, όπου πλέον θα είναι το στρατηγείο της κυβερνητικής παράταξης.

Χθες πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ, παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα έκανε μία τέτοια συζήτηση .

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η τακτική αυτή μπορεί  να στείλει αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία καθώς εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκης φοβικό απέναντι σε μία συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Οι συνεργάτες αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος λένε ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κανένα λόγο να μπει σε μία δημόσια συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να του στοιχήσει.

Στην Πειραιώς πάντως τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να χαραχθεί η γραμμή του κυβερνώντος κόμματος για την προεκλογική περίοδο που ξεκινάει και επίσημα την ερχόμενη Τρίτη .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Alpha, ανέφερε ότι αμέσως μετά  θα πέσει  στη «μάχη» των περιοδειών. Η Κρήτη, θα είναι ένας από τους βασικούς σταθμούς, ενώ το βάρος θα πέσει και στην Βόρεια Ελλάδα, όπου  τα δύο κόμματα η Ελληνική Λύση και η Νίκη δείχνουν να έχουν μεγάλη δυναμική στην περιοχή. 

«Εγώ θα φύγω από αυτό το γραφείο και τίποτα δεν μου εγγυάται ότι θα ξαναγυρίσω. Αυτό εναπόκειται στον ελληνικό λαό, και πρέπει να το γνωρίζει αυτό ο ελληνικός λαός, ότι αν επιθυμεί να είμαι ξανά εγώ σε αυτή τη θέση πρέπει να έρθει να με ψηφίσει, δεν θα γίνει με κάποιον μαγικό, αυτόματο τρόπο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας σε αυτές τις λίγες φράσεις το στίγμα του νέου αφηγήματος της Ν.Δ. για τις δεύτερες κάλπες.

Τα στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός  εξαιτίας της μεγάλης νίκης της 21ης Μαΐου. Στην πραγματικότητα ανησυχούν για το ενδεχόμενο που μία μερίδα ψηφοφόρων θεωρήσει ότι η νίκη κρίθηκε και έτσι απευθυνθούν είτε σε άλλο κόμμα, είτε επιλέξουν την αποχή στις νέες κάλπες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη μέγιστη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. 

«Εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα, δεν πρόκειται να καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες. «Έχω την απαίτηση να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έτρεξαν για τους εαυτούς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απείλησε μάλιστα τα στελέχη του κόμματος του ότι γνωρίζει όλους τους ράφτες της Ελλάδας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι ράβουν κουστούμι για να γίνουν υπουργοί θα πρέπει να ξανασκεφτούν την στάση τους. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «γείωσε» το αφήγημα του Αδωνι Γεωργιάδη περί 180 βουλευτών  οι οποίοι θα προχωρήσουν στην αλλαγή του συντάγματος, καθώς όπως φαίνεται οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύουν ότι αυτό το αφήγημα προκαλεί τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

«Ασπίδα» στον Τσίπρα: Συντροφικά πυρά κατά Παπαδημούλη για τα «νέα πρόσωπα»

Εκλογές 2023: Μετά τo «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο άλλαξαν όνομα Μπογδάνος-Λατινοπούλου

«Κλειδώνει» η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα που «ακούγονται»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34