search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 10:42
MENU CLOSE

Αγρίνιο: Πανικός από την εμφάνιση φιδιού σε κεντρική πλατεία (Video)

26.05.2023 09:27
fidi_new
agriniopress.gr

Πανικός επικράτησε στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου από την εμφάνιση φιδιού, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που συνεργάζεται με δημότη εθελοντή που ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής.

Επειδή αυτήν την εποχή φίδια κάνουν την εμφάνισή του και μέσα στον αστικό ιστό συνίσταται τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αφού συνήθως πρόκειται για λαφιάτες, που είναι άκακοι και να ενημερώνουν την Πυροσβεστική για την απομάκρυνση τους.

Σύμφωνα με τον εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκα, επρόκειτο τελικά για Λιμνόφιδο (Natrix tessellata) που αλλάζει δέρμα.

Από το καταστατικό των περιστατικών που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί άλλη μία περίπτωση του ίδιου είδους φιδιού μέσα στο κέντρο του Αγρινίου.

«Είναι ένα ζώο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από κάποια περιοχή που έχει κοντά υδροβιότοπο και δυστυχώς χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μέσα στην πόλη. Φίδια ζουν στην πόλη του Αγρινίου όπως είναι γνωστό και εκμεταλλεύονται τον αστικό ιστό για να επιβιώσουν / κάποια μεταφέρονται από την εξοχή με αυτοκίνητα κάποια άλλα όχι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Δεκάδες φοιτητές στο νοσοκομείο σε κατάσταση ακραίας μέθης μετά από πάρτι

Κίνηση τώρα: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό (live χάρτης)

Κάρπαθος: Μηχανική βλάβη και μετατόπιση φορτίου σε φορτηγό πλοίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 10:42