search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:36
MENU CLOSE

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Τι απέφεραν οι έρευνες στην Πορτογαλία (Videos)

26.05.2023 13:12
madeleine_mcCann_new

Μήνες αγωνίας έχουν μπροστά τους οι γονείς της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, καθώς θα περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της τριήμερης έρευνας στη Πορτογαλία, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να μάθουν την τύχη του παιδιού τους.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν μία μεγάλη δασώδη περιοχή δίπλα σε φράγμα και έκαναν οκτώ τομές στο έδαφος στην περιοχή Αλγκάρβε συγκεντρώνοντας δείγματα τα οποία εστάλησαν στην Γερμανία για ανάλυση DNA.

Οι επιστήμονες εκτιμάται ότι θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα τη επόμενη εβδομάδα, αλλά η πλήρης ανάλυση των δειγμάτων θα ολοκληρωθεί μετά από μήνες. Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha έγραψε ότι στη διάρκεια της έρευνας, την Πέμπτη, εντοπίστηκε ένα «σχετικό στοιχείο», μεταξύ πολλών που έχουν συγκεντρωθεί και είναι διάφορα πλαστικά αντικείμενα και υπολείμματα ρούχων.

Οι έρευνες εστιάστηκαν στο συγκεκριμένο μέρος μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες το 2007, σε κλοπή που έγινε στο σπίτι του κύριου υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν – ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στην φυλακή-  αφαιρέθηκαν ένα όπλο και μία κάμερα που πετάχτηκαν σε ένα φράγμα στην Πορτογαλία. Η κάμερα ενδέχεται να περιέχει εικόνες της Μαντλίν ή από άλλες επιθέσεις του υπόπτου σε γυναίκες ή παιδιά.

Οι πορτογαλικές αρχές ερεύνησαν ενδελεχώς το έδαφος και το φράγμα στο Αλγκάρβε, και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο της γερμανικής αστυνομίας στο Βισμπάντεν. Ο Άξελ Πέτερμαν, πρώην ντετέκτιβ, δήλωσε στη βρετανική Mirror ότι «τα στοιχεία θα εξετασθούν και θα εκτιμηθούν από ειδικούς σε ένα πιστοποιημένο εργαστήριο DNA».

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς ανακοίνωσε ότι εάν δεν βρεθεί κάτι άξιο λόγου θα υπάρξει άμεση ενημέρωση. Αλλά εάν εντοπιστεί κάποιο στοιχείο που εμπλουτίζει τις έρευνες για την Μάντλιν, τότε οι ανακοινώσεις θα καθυστερήσουν.

Ο βιολόγος-ιατροδικαστής Δρ. Μαρκ Μπένεκε δήλωσε σε γερμανικά ΜΜΕ ότι «τα δείγματα εδάφους περιέχουν πέτρες, γύρη και μερικά άλλα στοιχεία… αυτό σημαίνει ότι αν βρω παλιά παπούτσια που περιέχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία, ξέρω πως το άτομο ήταν εκεί» και πρόσθεσε επίσης ότι ίχνη από ύφασμα, βότσαλα ή γύρη μπορεί να είναι χρήσιμα ακόμα και μετά από αιώνες. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο στο Αλγκάρβε έγιναν τομές στο έδαφος και συγκεντρώθηκαν ίχνη από το έδαφος, που ενδέχεται να συνδέσουν την περιοχή με τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Διαβάστε επίσης:

Τα εγκεφαλικά τσιπάκια του Έλον Μασκ πήραν το «πράσινο φως» για δοκιμές σε ανθρώπους (photos/videos)

ΗΠΑ: Αδιανόητο! Αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο που ζήτησε… βοήθεια γιατί κινδύνευε η μαμά του

Ιαπωνία: Μακελειό με 4 νεκρούς – Σκότωσε γυναίκες και αστυνομικούς με μαχαίρι και καραμπίνα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:36