search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:37
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η απολογία του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ακόμα δύο στελεχών

29.05.2023 07:51
tempi_trena_distichima_1003_new

Σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, αναμένεται να προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για να καταθέσει ενώπιον του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, o πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Παράλληλα, σήμερα θα απολογηθούν και δύο ακόμα μέλη της επιτροπής μετατάξεων για τους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου κινητικότητας έτους 2022, ο ΟΣΕ υπέβαλε αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, μεταξύ άλλων για την κάλυψη μιας θέσης σταθμάρχη ΔΕ με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Λάρισα, με μετάταξη.

Το αίτημα για τη θέση αυτή περιελάμβανε μεταξύ άλλων πρόσθετα απαιτούμενα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα του φορέα υποδοχής ήτοι, ο υπό μετάταξη υπάλληλος να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και να έχει ηλικία έως και 48 έτη.

Τότε, ο προφυλακισμένος σήμερα σταθμάρχης, υπέβαλε αίτηση για μετάταξη στην παραπάνω θέση παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν 58 ετών, ξεπερνούσε δηλαδή κατά 10 περίπου χρόνια το ηλικιακό όριο των 48 ετών που είχε θέσει ο ΟΣΕ για την προς κάλυψη θέση.

Τελικά, στην εκπνοή της προθεσμίας, με την απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η μετάταξη του 59χρονου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατηγορίας ΔΕ Διοικητικού στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων σε κενή Οργανική θέση του Κλάδου Κυκλοφορίας (ειδικότητας ΔΕ Σταθμαρχών).

Διαβάστε επίσης:

Μαρούσι: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο – Συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ

Τρίκαλα: 60χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο κεφάλι

Θησείο: Καταστροφές από αγνώστους στον σταθμό του ΗΣΑΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:36