search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:49
MENU CLOSE

Τράπεζα Θεμάτων: Καθυστερήσεις και αναβολές στις ενδοσχολικές εξετάσεις – Οργή από ΣΥΡΙΖΑ

29.05.2023 14:09
exetaseis_sxoleio

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το πρόβλημα που ανέκυψε το πρωί με την Τράπεζα Θεμάτων και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση -και σε πολλές περιπτώσεις την αναβολή- των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια.

«Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η αγωνία και η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών είναι απολύτως εύλογη. Μαζί με το άγχος της εξέτασης ήρθαν αντιμέτωποι και με μια ακόμη κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ», σχολιάζει και καταλήγει:

«Μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις έπονται οι Πανελλαδικές. Τα ίδια θα χουμε και τότε; Στο μέλλον των παιδιών μας δεν χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί» καταλήγει.

Καθυστερήσεις και αναβολές

Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι παρά την πρωινή καθυστέρηση, οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην πλειονότητα των λυκείων, διεξήχθησαν κανονικά ειδικά σε ό,τι αφορά τη Γ’ λυκείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τον προγραμματισμό των ενδοσχολικών και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ωστόσο, σε ορισμένα λύκεια, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α’ και Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος των εξετάσεων, με το κάθε σχολείο να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι σε αναμονή αναλυτικής ενημέρωσης από το ΕΔΥΤΕ για την αιτία του προβλήματος που ανέκυψε το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για την 39χρονη ερπετολόγο – Σημαντική βελτίωση της υγείας της

Ρόδος: Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο – Μάζευαν τα νερά της βροχής με κουβάδες (videos)

Τέμπη: Απολογήθηκε ο πρώην προέδρος του ΟΣΕ – «Ενήργησα νόμιμα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:42