search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:55
MENU CLOSE

Καταγγελία ΟΛΜΕ για υπουργείο Παιδείας: «Προβλήματα στην πλατφόρμα προσόντων των εκπαιδευτικών, εξαφανίζονται έγγραφα»

30.05.2023 17:30
ypourgeio paideias 654- new

Μετά το αλαλούμ με την Τράπεζα Θεμάτων μια νέα καταγγελία έρχεται να επιβεβαιώσει  τα προβλήματα στην ψηφιακή υποδομή του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, εκπαιδευτικοί είναι τώρα αντιμέτωποι με προβλήματα στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ στην οποία καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για την κατάρτιση νέων πινάκων για τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ «σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τη σχετική μοριοδότησή τους, αυτά τελικάδεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα μετά την υποβολή της αίτησης. 

Αποδεικτικά για μεταπτυχιακά, διδακτορικά, οικογενειακή κατάσταση κ.α. «εξαφανίζονται» με αποτέλεσμα την αλλοίωση των μορίων και συνεπακόλουθα της τελικής κατάταξης στον πίνακα».

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί το υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα το τεχνικό ζήτημα ώστε να καταχωρηθούν εκ νέου όσα έγγραφα κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί.

«Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι τίθεται ζήτημα νομικής ισχύος των πινάκων» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ.

Σαν να μην έφτανε η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, στην οποία καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για την κατάρτιση νέων πινάκων για τις προσλήψεις.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τη σχετική μοριοδότησή τους, αυτά τελικώς δεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα μετά την υποβολή της αίτησης. Αποδεικτικά για μεταπτυχιακά, διδακτορικά, οικογενειακή κατάσταση κ.α. «εξαφανίζονται» με αποτέλεσμα την αλλοίωση των μορίων και συνεπακόλουθα της τελικής κατάταξης στον πίνακα.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να διορθώσει άμεσα το τεχνικό αυτό ζήτημα και να ξαναανοίξει την πλατφόρμα ώστε να καταχωρηθούν εκ νέου όσα έγγραφα κατέθεσαν οι συνάδελφοι και δεν εμφανίζονται στα τελικά αποτελέσματα. Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι τίθεται ζήτημα νομικής ισχύος των πινάκων».

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Συλλαλητήριο στη Ζώνη και νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Μύκονος: Στους εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός – Πού θα ανεβάσουν στους 30 βαθμούς τη θερμοκρασία οι θερμές αέριες μάζες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:51