search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Πέραμα: Συλλαλητήριο στη Ζώνη και νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη

30.05.2023 17:12
perama poreia987- new

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν τα συνδικάτα της Ναυπηγο-επισκευαστικής Ζώνης του Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα της Δευτέρας που κατέληξε στον θάνατο 47χρονου χειριστή γερανού και στον τραυματισμό 2 ακόμη συναδέλφων του.

Μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Ναυτιλίας με σύνθημα «Θέλουμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας, απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς», καλούν σωματεία και φορείς σε νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 30 Μάη στις 6.30 μ.μ., στην πύλη της Ζώνης.

Επίσης, αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μαΐου με αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Εξάλλου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.  

Στην ανακοίνωσή τους, τα συνδικάτα χαιρετίζουν τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις των σωματείων και απέργησαν σήμερα, Τρίτη 30/5/2023 με αποτέλεσμα να νεκρώσουν όλοι οι χώροι εργασίας..

 « Ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος όλων μας να μη σιωπήσουμε, να μην αφήσουμε να συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Γιατί από αυτό το εργοδοτικό έγκλημα χθες έχασε τη ζωή του ο συνάδελφος μας και ακόμα δύο τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια εργασιών, δίχως τις προβλεπόμενες άδειες, στο πλοίο AsterionII, στη δεξαμενή 3 της cosco στη Ν/Ε Ζώνη Περάματος.

 Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι ένα νέο εργατικό ατύχημα ήταν θέμα χρόνου αφού δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και οι έλεγχοι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι. Για αυτό μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και σε αυτό οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαραίνουν τους εργοδότες και όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, γιατί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστελεχώθηκε επιπλέον το ΣΕΠΕ και στη συνέχεια με κυβέρνηση ΝΔ μετατράπηκε σε ανεξάρτητη αρχή.

Τα καθημερινά ατυχήματα στον κλάδο, οι εκατοντάδες καταγγελίες που έχουμε κάνει, οι ανακοινώσεις του Συνδικάτου μας, οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες που κάνουμε σχεδόν κάθε μήνα δεν αφήνουν σε κανένα το περιθώριο να μας πει πως «δε γνώριζε».

Είναι ντροπή να περηφανεύονται για αυτή την κατάσταση που επικρατεί και να την προβάλλουν ως «πρότυπο» ανάπτυξης. Τα χαμογελαστά πρόσωπα που είδε ο Μητσοτάκης στο Πέραμα ήταν των εργολάβων και των εφοπλιστών, των οποίων τα κέρδη είναι ποτισμένα με το αίμα των νεκρών μας και των σακατεμένων για ένα μεροκάματο.

Η σημερινή μας απεργία ήταν μόνο η αρχή σε αυτό που μας κάλεσε η οικογένεια του νεκρού να κάνουμε. «ΦΩΝΑΞΤΕ» μας είπαν. Αυτό κάναμε και στο υπουργείο Ναυτιλίας και με την ανάρτηση μαύρων πανό, σε ένδειξη πένθους» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Στους εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός – Πού θα ανεβάσουν στους 30 βαθμούς τη θερμοκρασία οι θερμές αέριες μάζες

Έβρος: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των αστυνομικών που περνούσαν μετανάστες – Τα «παπούτσια» και οι «βαλίτσες» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20