search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:52
MENU CLOSE

Μια παραλία της Κρήτης στις 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο (Video)

30.05.2023 12:58
matala new

Σε μία λίστα του CNN με τις 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών σε όλο τον κόσμο βρίσκεται και η παραλία «Κόκκινη Άμμος» στα Μάταλα της Κρήτης.

Αυτή η απομονωμένη ακτή στη νότια πλευρά της Κρήτης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του γυμνισμού στην Ελλάδα.

Η Κόκκινη Παραλία (ή Κοκκίνη Άμμος) πήρε το όνομά της από την άμμο και τους βράχους της στο χρώμα της ώχρας.

Για να φτάσει κανείς σε αυτή χρειάζεται να περπατήσει 20 λεπτά από τα Μάταλα ή να πάρει σκάφος από το λιμάνι του χωριού.

Η παραλία αυτή, που αποτέλεσε μία από τις πρώτες παραλίες των χίπηδων τη δεκαετία του 1960, φιλοξενεί ένα μικρό μπαρ που ονομάζεται «Γιάννης», το οποίο είναι γνωστό για τα μοχίτο του, σημειώνει το CNN.

Eδω μπορείτε να βρειτε και τις υπόλοιπες παραλίες, όπως τις παρουσιάζει το CNN.

Τι είναι η «Κόκκινη Άμμος»

Το βόρειο τμήμα της Κοκκινης Άμμου προστατεύεται από βραχώδη πωρόλιθο, ο οποίος θυμίζει μια μικρογραφία του διάσημου βράχου των Ματάλων, χωρίς όμως τις λαξευμένες σπηλιές τους.

Τα χρώματα της θάλασσας, λόγω της άμμου, αποκτούν ένα υπέροχο πρασινογάλαζο χρώμα, που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παραλίες της Κρήτης.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη ιδιαίτερα, αλλά υπάρχουν ομπρέλες.

Πως θα φτάσετε

Για να επισκεφθείτε την παραλία θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες και να περπατήσετε ένα μονοπάτι που ξεκινάει βόρεια του οικισμού των Ματάλων και διασχίζει το λόφο Καστρί που χωρίζει τα Μάταλα με την Κόκκινη Άμμο.  

Στα αρχικά σημεία θα πρέπει να σκαρφαλώσετε κάποιους βράχους και στο τέλος να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά, αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο.

Μετά από 15-25’ λεπτά πεζοπορίας από τα Μάταλα, θα αντικρίσετε την υπέροχη Κόκκινη Παραλία από ψηλά. Αν επίσης δεν θέλετε να περπατήσετε, μπορείτε να πάρετε καΐκι από το λιμάνι των Ματάλων

Διαβάστε επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: «Έπεσε» η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ιωάννινα: Πατέρας δώρισε στο γιο το νεφρό του – Είναι καλά και οι δύο

Πάτρα: Με «πλαφόν» οι κηδείες – Υπάρχει έλλειψη σε… νεκροθάφτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:51