search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Κρήτη: Οι πιο γνωστές και όμορφες παραλίες γυμνιστών (Photos)

23.07.2021 20:43
DSC05783

Η Κρήτη είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για γυμνιστές, καθώς παρέχει πολλές επιλογές παραλιών. Επίσημα ο γυμνισμός στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται, αλλά κανείς δεν θα σας ενοχλήσει αν δεν προκαλέσετε.

Παραλίες κοντά σε μοναστήρια ή με πολύ κόσμο, καλό είναι να τις αποφύγετε καθώς ο γυμνισμός αποτελεί πρόκληση για την τοπική Εκκλησία.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι γυμνιστές στην Κρήτη καταλαμβάνουν τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Το αν σε μια παραλία μπορείτε να κάνετε γυμνισμό, εξαρτάται κυρίως από την δική σας αντίληψη. Το κριτήριο που την κάνει ιδανική είναι συνήθως η απουσία κόσμου. Μπορεί επίσης, μια παραλία τον Ιούνιο να είναι εντελώς μοναχική και να μπορείτε να κάνετε γυμνισμό, ενώ τον Αύγουστο να έχει κόσμο. Άρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Οι περισσότερες παραλίες του Νότου είναι κατάλληλες για γυμνιστές, καθώς είναι απομονωμένες.

Οι πιο γνωστές παραλίες για γυμνιστές είναι το δυτικό άκρο της Παλαιόχωρας (Παχειά Άμμος), το ανατολικό μέρος της Σούγιας, τα απομονωμένα άκρα της Αγιάς Ρουμέλης, τα Γλυκά Νερά, το ανατολικό τμήμα της Ορθής Άμμου, το Κεδρόδασος, το ανατολικό μέρος του Πλακιά, το Αμμούδι,  οι Λίγρες, η Ακουμιανή Γυαλιά, το ανατολικό κομμάτι της Αγίας Γαλήνης, ο Κομμός, η Κόκκινη Άμμος, ο Δυσκός, η παραλία των γυμνιστών στα Λιμανάκια της Χερσονήσου, η Χρυσή και όλες οι απόμερες παραλίες της Γαύδου. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους δύο κόλπους, δίπλα στο μοναδικό ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα, το Σφακιανό Αμμούδι και τη Φυλακή.

Δείτε αναλυτικά όλες τις παραλίες  για τους γυμνιστές στην Κρήτη:

Παραλία Άγιος Νικόλαος στο Μπαλί 

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή λίγο δυτικότερα από το Μπαλί Μυλοποτάμου. Το όνομα προέρχεται από το Βυζαντινό δίκλιτο ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται στην καταπράσινη ρεματιά που καταλήγει σε ένα όμορφο λιμανάκι. Η ρεματιά ξηραίνεται στο τέλος της άνοιξης, αλλά τα πολλά πλατάνια δροσερεύουν τον επισκέπτη της εκκλησίας.

Παραλία Λακούδι

Περίπου ένα χιλιόμετρο νότια του οικισμού Κόρφος της Γαύδου υπάρχει η απόμερη και πανέμορφη παραλία Λακούδι με τον εκπληκτικό βυθό. Η πρόσβαση γίνεται αρχικά από το πνιγμένο μέσα στα πεύκα μονοπάτι που οδηγεί στην Τρυπητή και στη συνέχεια με λίγο κουραστική κατάβαση του ρέματος που οδηγεί στην παραλία από την τοποθεσία Λιμνί.

Παραλία Λεπριά

Η παραλία Λεπριάς (ή Λεπριές) βρίσκεται 73 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καλόκαμπου και καταμεσής του άγριου και μαγευτικού τοπίου των Αστερουσίων Ορέων. Στο Λεπριά μπορεί να φτάσει κανείς μέσω του μονοπατιού που συνδέει την παραλία της Τρυπητής με τον Άγιο Ιωάννη, αφου περάσει από ψηλά κι άλλες όμορφες παραλίες στην περιοχή του Καλόκαμπου. Ο Λεπριάς σχηματίζεται μπροστά από μια απότομη χωμάτινη πλαγιά που το χώμα της αποκολλείται και καταρρέει εύκολα, όπως οι πληγές του λεπρού (εξ ου και το όνομα).

Παραλία Καρούμες

Οι Καρούμες βρίσκονται 110 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 29 χλμ νοτιοανατολικά της Σητείας, σε μια μικρή πεδιάδα στην έξοδο του φαραγγιού των Χοχλακιών, το οποίο είναι ενταγμένο στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού πεζοπορικού μονοπατιού Ε4. Το όνομα είναι παραφθορά του Καρούμπες, το οποίο σημαίνει χαρούπια και προέρχεται από το αραβικό karub. Δίπλα στην παραλία υπάρχει μεγάλος υγρότοπος με βούρλα, που πλημμυρίζει το χειμώνα με νερό από το φαράγγι και ξηραίνεται το καλοκαίρι. 

Παραλία Τρυπητή

Η παραλία της Τρυπητής βρίσκεται 7 χλμ νότια της Καραβέ, στο νοτιότερο σημείο της Γαύδου, αλλά και της Ευρώπης. Στο ανατολικό της κομμάτι έχει άμμο, ενώ στο δυτικό, ως τη «μύτη» της Γαύδου έχει μεγάλες στρογγυλές πέτρες και βότσαλα. Το τοπίο στη νοτιότερη παραλία της Ευρώπης είναι υπέροχο με σήμα κατατεθέν τις τρεις μεγάλες φυσικές καμάρες, τις Καμαρέλλες, που σχηματίζονται στο ανατολικό άκρο της παραλίας. Από αυτές τις τρύπες παίρνει και το όνομα Τρυπητή. Πάνω από τις Καμαρέλλες υπάρχει μια τεράστια καρέκλα που έφτιαξαν κάποιοι Ρώσοι επιστήμονες, στη οποία μπορείτε να σκαρφαλώσετε και να αγναντέψετε το απέραντο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Παραλία Σκοτεινής στα Ραβδούχα 

Η πανέμορφη παραλία της Σκοτεινής βρίσκεται στο ακρωτήριο Σιδέρης, ανάμεσα στα Ραβδούχα και τον Άγιο Βασίλειο, λίγο πριν την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα στη Χώνη, στην έξοδο μικρού και αρκετά απότομου φαραγγιού. Στην παραλία μπορεί να φτάσει κανείς περπατώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι που ξεκινάει από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Ραβδούχα και συνεχίζει προς τα Νωπήγεια. 

Πηγή: cretanbeaches.com

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Μαμαλάκης: Οι δύσκολες ώρες στην εντατική και η «υπόσχεση» που δεν τήρησε

O Kanye West «έβαλε» τον Αντετοκούνμπο σε στίχο του – Αυτό είναι το τραγούδι (Video)

Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδάει Χαρά Βέρρα – Του ευχήθηκε… πάντα τέτοιες… ζημιές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59