search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Aυτομόλησε στην Ρωσία η Αμερικανίδα που κατηγόρησε τον Μπάιντεν για σεξουαλική παρενόχληση

01.06.2023 13:52
BIDEN

Θυμίζει ταινίες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, όταν η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία έφτιαχνε ήρωες που αγανακτισμένοι με όσα συνέβαιναν στο Σιδηρούν Παραπέτασμα ρισκάριζαν τη ζωή τους για να αυτομολήσουν στην Δύση και να ζήσουν με ασφάλεια και ελευθερία.

Το σενάριο επαναλαμβάνεται, αλλά με αντιστροφή ρόλων. Και προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ιστορία για την ρωσική προπαγάνδα.

Πρωταγωνίστρια στην ιστορία είναι η Τάρα Ρίντι, η οποία έδωσε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα το 2020, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία στις ΗΠΑ, κατηγόρησε τον τότε υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και της είχε επιτεθεί. Η σεξουαλική παρενόχληση, κατά την Τάρα Ρίντι, είχε συμβεί το 1993.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε σχέση με την Τάρα Ρίντι και σε συνέντευξη στο MSNBC είχε υποστηρίξει ότι «κάτι τέτοιο ποτέ, ποτέ δεν συνέβη. Δεν συνέβη».

Η Αμερικανίδα επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο καθώς κατέφυγε στην Μόσχα, δηλώνοντας στα ρωσικά ΜΜΕ ότι αισθάνεται «ασφαλής στην Ρωσία» και θα ζητήσει να πάρει ρωσική υπηκοότητα.

Η Ρίντι δήλωσε ότι αποφάσισε να αυτομολήσει στην Ρωσία μετά από απειλές κατά της ζωής της, που διατυπώθηκαν νωρίτερα φέτος, καθώς επέμεινε στις κατηγορίες κατά του Μπάιντεν και έγραψε στο Twitter ότι ήταν έτοιμη «να καταθέσει ενόρκως ενώπιον του Κογκρέσου αν της το ζητούσαν».

«Όταν βγήκα από το αεροπλάνο στην Μόσχα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό αισθάνθηκα ασφαλής και ότι με σέβονται. Αυτό δεν συνέβαινε στην χώρα μου», είπε η Αμερικανίδα που αυτομόλησε στην Ρωσία προσθέτοντας: «αυτή η ψευδαίσθηση ότι η Ρωσία είναι εχθρός, είναι προπαγάνδα από την ελίτ στην Ουάσινγκτον, που είναι αποφασισμένη να προκαλεί προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Χειμάρρα: Στη φυλακή παραμένει ο Μπελέρης, ελεύθερος με όρους ο Κοκαβέσης

Amazon: Πλήρωσε 30 εκατ. δολάρια και έκλεισε «ενοχλητικές» υποθέσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων πελατών (Photos)

Η γιαγιά – ποδηλάτισσα που έκανε τον γύρο της Σκωτίας, στη μνήμη των τριών παιδιών της (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:18