search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Η γιαγιά – ποδηλάτισσα που έκανε τον γύρο της Σκωτίας, στη μνήμη των τριών παιδιών της (video)

01.06.2023 12:14
skotia

Έχασε τα τρία παιδιά της που ήταν όλα γύρω στα 40 και για να μην καταρρεύσει έβαλε ως στόχο να ολοκληρώσει έναν «Ηράκλειο άθλο». Τα κατάφερε και μάλιστα επιτυγχάνοντας τον στόχο της συγκέντρωσε και 60 χιλιάδες λίρες, τις οποίες δωρίζει σε αντικαρκινικό ινστιτούτο.

Ο λόγος για την 85χρονη Μέιβις Πάτερσον, που στη Βρετανία την γνωρίζουν πλέον με το όνομα «Γιαγιά Μέιβ». Η σούπερ γιαγιά ξεκίνησε στις 29 Απριλίου για να καλύψει απόσταση 1000 μιλίων στην Σκωτία, με ποδήλατο και ολοκλήρωσε τον στόχο της στις 28 Μαϊου. Όταν έφτασε με επιτυχία στο τέρμα ξέσπασε σε κλάματα, μέσα στην αγκαλιά του εγγονού της, που την κέρασε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Η «γιαγιά Μέιβ» άρχισε την ποδηλατοπορεία από το Γκάλογουέι, ανέβηκε την δυτική ακτή, έφτασε μέχρι τη βόρεια Σκωτία κι από εκεί κατέβηκε κατά μήκος της ανατολικής ακτής για να επιστρέψει στο σημείο από όπου είχε ξεκινήσει. Στο τέρμα την περίμεναν εκατοντάδες άτομα που την χειροκρότησαν. Η ποδηλατοπορεία έγινε στη μνήμη των τριών παιδιών που έχασε και απέφερε το ποσό τον 59.186,11 λιρών, τα οποία η Μέιβις Πάτερσον δωρίζει στο ινστιτούτο Υποστήριξης Καρκινοπαθών Macmillan.

Η Μέιβις Πάτερσον μέσα σε τέσσερα χρόνια έχασε και τα τρία παιδιά της. Η κόρη της Σάντι έφυγε εξαιτίας καρδιακής προσβολής το 2012, έναν χρόνο αργότερα πέθανε από πνευμονία η άλλη κόρη της, η Κέιτι και το 2016 έχασε την ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα ο γιος της, Μπομπ.

«Νόμιζα ότι δεν θα ξεπερνούσα ποτέ το πένθος. Το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί ήταν η απώλεια όλων των παιδιών μου, που ήταν στα 40 τους χρόνια», ανέφερε η Μέιβις Πάτερσον σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Δεν μπορούσα να το αποδεχτώ», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θέτοντας ή ίδια στον εαυτό της μια πρόκληση όπως η ποδηλατοπορεία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της.

Διαβάστε επίσης:

Οι πάμπλουτοι έγιναν… «φτωχότεροι» το 2022 – Πόσο μειώθηκε η περιουσία τους

Υποκλοπές και στην Ιταλία; Βιβλίο «καίει» την κυβέρνηση, διαψεύδει η Μελόνι

Επιθέσεις με drones στη Μόσχα: Καρμικό τίμημα ή προαναγγελία ουκρανικής αντεπίθεσης;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:05