search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:01
MENU CLOSE

Γιώργος Λάνθιμος: «Μετά το ”The Favourite” μπορώ να κάνω αυτό που θέλω» (video)

02.06.2023 09:30
LANTHIMOS

Συνέντευξη στη Vogue έδωσε ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος μαζί με την Έμα Στόουν για την ταινία Poor Things που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992 αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής εγκυμονούσας γυναίκας στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γλασκώβη η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Ενας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ την επαναφέρει στη ζωή δίνοντάς της ωστόσο, το μυαλό του αγέννητου παιδιού της.

«Μετά τη σχετική επιτυχία του «The Favourite», …οι άνθρωποι ήταν πιο πρόθυμοι να μου επιτρέψουν να κάνω αυτό που θέλω, οπότε κατέφυγα στο βιβλίο του Γκρέι και είπα: «Αυτό θέλω να κάνω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάνθιμος σημειώνοντας ότι «το βιβλίο υπήρχε πάντα στο μυαλό μου».

«Η ιδέα να ξεκινήσεις από το μηδέν σαν γυναίκα, με ένα κορμί ήδη σχηματισμένο και να δεις τα πάντα για πρώτη φορά προσπαθώντας να αντιληφθείς τη φύση της σεξουαλικότητας, της δύναμης, των χρημάτων, ή των επιλογών και να ζήσεις με τους δικούς σου κανόνες και όχι με το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι πραγματικά συναρπαστικό», είπε η Έμα Στόουν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Γουίλεμ Νταφόε(Willem Dafoe), Μαρκ Ραφάλο(Mark Ruffalo), Τζέροντ Καρμάικλ(Jerrod Carmichael), Κάθριν Χάντερ(Kathryn Hunter) και Ραμού Γιούσεφ(Ramy Youssef).

Το «Poor Things» σε σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα(Tony McNamara) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια στην υπηρεσία streaming της Disney.

Διαβάστε επίσης:

Ριάνα: Tρολάρει τον εαυτό της με φωτογραφίες για την αντισύλληψη

Μπιλ Κόσμπι: Νέες κατηγορίες για βιασμό από μοντέλο του Playboy

Aλ Πατσίνο: Ζήτησε τεστ πατρότητας για το παιδί που περιμένει η 28χρονη σύντροφός του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:53