ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:21
MENU CLOSE

Μωσαϊκό με γεύση μπανόφι και μαλακά ζαχαρωτά marshmallows

03.06.2023 06:00

Αυτή η συνταγή αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μωσαϊκού με μπισκότα, αναβαθμισμένου με την υπέροχη γεύση του πασίγνωστου γλυκίσματος μπανόφι. Περιέχει καραμελωμένο ζαχαρούχο, βούτυρο, απλά μπισκότα βανίλιας και αρωματικά marshmallows μπανάνας και γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

220 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο (περίπου μισό τενεκεδάκι dulce de leche)

250 γραμμάρια απλά μπισκότα βανίλιας (Marie, Digestive ή πτι μπερ)

200 γραμμάρια μαλακά ζαχαρωτά μπανάνες (marshmallows)

Τρούφα σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε και λιώστε το βούτυρο μαζί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

2.Θρυμματίστε τα μπισκότα είτε με έναν πολυκόφτη, ή χτυπώντας τα με έναν πλάστη, αφού τα τοποθετήσετε μέσα σε σακούλα τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

3.Κόψτε τα ζαχαρωτά μπανάνας στη μέση και προσθέστε τα κι αυτά μέσα στο μπολ.

4.Ρίξτε το μίγμα βουτύρου και καραμέλας μέσα στο μπολ και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.

5.Αδειάστε το μίγμα σε μια πλαστική μεμβράνη, σχηματίστε έναν κορμό με τη ζύμη και πασπαλίστε με την τριμμένη τρούφα. Κλείστε καλά με την μεμβράνη το μωσαϊκό και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

6.Λίγο πριν το σερβίρισμα, ξετυλίξτε το γλυκό, πασπαλίστε το με λίγη επιπλέον τρούφα, αν επιθυμείτε και κόψτε το σε χοντρές φέτες. Διακοσμήστε με λίγη ελαφριά χτυπημένη σαντιγί και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Η διάσημη τάρτα με φύλλο κρούστας, φέτα και μυρωδικά του Γιοτάμ Οτολένγκι

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και φέτα

Ψημένο τσιζκέικ με μπισκότα oreo

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14
Exit mobile version