search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:05
MENU CLOSE

Ψημένο τσιζκέικ με μπισκότα oreo

01.06.2023 06:00
cheesecake_oreo_new

Ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα απλό επιδόρπιο που αποτελεί μια παραλλαγή του παραδοσιακού ψημένου τσιζκέικ.

Έχει μια τραγανή βάση από τα αγαπημένα και εξαιρετικά δημοφιλή μπισκότα oreo, μια κρεμώδης γέμιση με τυρί και μια μίνιμαλ και λιτή διακόσμηση με ολόκληρα μπισκότα γεμιστά που θα ενθουσιάσει.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη βάση

80 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα oreo

Για το τσιζκέικ

200 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (ζεστάνετέ το στα 600w/30 δευτερόλεπτα)

75 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά (110 γραμμάρια), χτυπημένα ελαφρά με αυγοδάρτη

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης

15 γραμμάρια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

15 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) ή αλεύρι

Για τη διακόσμηση

70 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα oreo

Εκτέλεση

1. Αρχικά στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και προθερμάνετε το φούρνο στους 180℃.

2. Βάλτε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και κοπανήστε τα με έναν πλάστη ή παρόμοιο εργαλείο. Απλώστε τα θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο της προετοιμασμένης φόρμας για κέικ και πατήστε τα ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να ισιώσουν.

3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, με μια κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη.

4. Προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ ή αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

5. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενσωματωθεί.. Εάν θέλετε, μπορείτε να περάστε τη ζύμη από μια σίτα και να την σουρώσετε σε αυτό το σημείο, για να επιτύχετε πιο λεία και κρεμώδη υφή στο τσιζκέικ.

6. Αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα με τη βάση, διακοσμήστε με μερικά ολόκληρα μπισκότα (στρίψτε τα για να αποκαλυφθεί το άσπρο της γέμισης και βάλτε τα λίγο ανοιχτά για πιο εντυπωσιακό εφέ) και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.

7. Μόλις ψηθεί, αφήστε το τσιζκέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για κέικ ή παρόμοια επιφάνεια που να αερίζεται.

8. Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει εντελώς, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Συνιστάται να κόψετε και να σερβίρετε το τσιζκέικ την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Σουβλάκια σολομού στη σχάρα, με σκόρδο και μουστάρδα

Φραουλένια γκαλέτ

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και φέτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:04