search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:55
MENU CLOSE

Φραουλένια γκαλέτ

30.05.2023 06:00
syntagi876- new

Βουτυρένια ζύμη ζαχαροπλαστικής γεμιστή με γλυκές και αρωματικές φράουλες για την πιο νόστιμη και λαχταριστή ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή πίτα που έχετε δοκιμάσει. Η παρασκευή της συνταγής αυτής απαιτεί σχεδόν μηδενική προσπάθεια και έχει απίστευτα γευστικά αποτελέσματα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

8 κουταλιές της σούπας (1 στικ) βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 φλιτζανιού παγωμένο νερό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ξεχωριστά

Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ

4 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για την επάλειψη

Εκτέλεση

1.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε (κόψτε) με τη βοήθεια 2 μαχαιριών το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να θυμίζει χοντρά ψίχουλα. Αν έχετε πολυμηχάνημα κόφτη, πατήστε το αρκετές φορές μέχρι το μίγμα να γίνει εύθρυπτο και να θυμίζει χοντρή άμμο. Ξεκινήστε να προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας παγωμένο νερό κάθε φορά και να ενσωματώνετε με τον πολυκόφτη ή με τα χέρια σας απαλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα νερού ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας της ζύμης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην παραδουλέψετε τη ζύμη και ζεσταθεί.

2.Σχηματίστε με τη ζύμη έναν επίπεδο δίσκο, τυλίξτε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες το περισσότερο.

3.Στο μεταξύ τεμαχίστε τις φράουλες και βάλτε τις σε ένα μπολ μαζί με τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.

4.Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τοποθετήστε την πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη, με διάμετρο 30 εκατοστών περίπου σε στρογγυλό σχήμα. Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.

5.Αραδιάστε τις φράουλες στο κέντρο της ζύμης αφήνοντας γυμνό ένα περιθώριο 5 περίπου εκατοστών. Με την βοήθεια της λαδόκολλας σηκώστε τη ζύμη και σχηματίστε διπλώματα πάνω στις φράουλες, φτιάχνοντας έναν πολύ χαλαρό και πρόχειρο κόθρο (πτύχωση – στεφάνη με κυκλικό σχήμα).

6.Αλείψτε τη ζύμη με το διάλυμα αυγού, πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά και είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και φέτα

Ελαφρύ γιαουρτοπαγωτό μωσαϊκό με φράουλες

Τα τυροψωμάκια της Κάτνις από το «Hunger Games»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:51