search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Ελαφρύ γιαουρτοπαγωτό μωσαϊκό με φράουλες

26.05.2023 06:00
mosaiko_fraoula2_new

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με απλά υλικά.

Περιέχει ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και μπισκότα, αρωματίζεται και χρωματίζεται από τις φράουλες, ενώ παίρνει όλη τη γλύκα από το μέλι.

Υλικά για τη Συνταγή

1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι – μπερ

500 γραμμάρια φράουλες ώριμες

1 φλιτζάνι (των 200ml) γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

4 κουταλιές της σούπας μέλι ή και επιπλέον

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας (50 γραμμάρια) βούτυρο, λιωμένο

1 βανιλίνη ή ζάχαρη βανίλιας

Για τη διακόσμηση

60 – 70 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

1 κουταλάκι του γλυκού άοσμο λάδι (σπορέλαιο)

6 φράουλες

Μερικά φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε τον πουρέ φράουλας. Καθαρίστε, κόψτε με ένα μαχαίρι στη μέση την μισή ποσότητα (250 γραμμάρια) από τις φράουλες της συνταγής και βάλτε τις σε ένα μηχάνημα πολυκόπτη (μούλτι) ή χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ. Πολτοποιήστε τις μέχρι να γίνουν πουρές.

2. Συμπληρώστε με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και συνεχίστε με το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατέψτε και αλέστε το μίγμα ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς κομμάτια.

3. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο, προσέχοντας να μην είναι καυτό αλλά να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε το κι αυτό να ενσωματωθεί πλήρως κι αφήστε το στην άκρη.

4. Σε ένα άλλο μπολ τεμαχίστε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές μέλι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Αφήστε τις να κατεβάσουν λίγα υγρά και ρίξτε τις στο μπολ με τον πουρέ. Δοκιμάστε τη γεύση και αν χρειαστεί συμπληρώστε με λίγο επιπλέον μέλι ή το πολύ με 2 κουταλιές της σούπας αχνοζάχαρη.

5. Σπάστε τα μπισκότα με το χέρι σας, σε ακανόνιστα και σχετικά χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε τα με μια σπάτουλα μέσα στο μίγμα του πουρέ φράουλας.

6. Στρώστε μια φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε το μίγμα. Ισιώστε την επιφάνειά του, καλύψτε με την μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

7. Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρετε προσεκτικά το γλυκό σε μια πιατέλα. Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί, τη λευκή σοκολάτα με το σπορέλαιο και μόλις κρυώσει ελαφρά, περιχύστε με αυτό το μωσαϊκό. Στολίστε με τις φράουλες και τα φυλλαράκια μέντας και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Τα τυροψωμάκια της Κάτνις από το «Hunger Games»

Bolo de bolacha, το πορτογαλικό μπισκοτογλυκό σε σχήμα λουλουδιού

Κωνσταντινοπολίτικο πιλάφι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03