search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Τα τυροψωμάκια της Κάτνις από το «Hunger Games»

25.05.2023 06:00
hunger-games

Αντίθετα με το όνομα του τίτλου, υπάρχουν πολλές λαχταριστές στιγμές φαγητού στην σειρά ταινιών και μυθιστορημάτων Hunger Games (αγώνες πείνας).

Βιώνοντάς τις μάλιστα, από την μεριά ενός χαρακτήρα που υποσιτίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, τις κάνει πιο αξιομνημόνευτες και εντυπωσιακές. Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της πρωταγωνίστριας Κάτνις (Katniss), που παρουσιάζονται στο φιλμ είναι τα ψωμάκια από το αρτοποιείο του Πίτα (Peeta), τα οποία περιγράφονται ως ψημένα με μια απολαυστική στρώση τυριού από πάνω.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

¼ φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

250 γραμμάρια περισσεύματα τυριών που λιώνουν, της επιλογής σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια μοτσαρέλας, γκούντα ή ένταμ, τσένταρ, γραβιέρας κτλ.)

Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

Λίγες κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ανακατεμένο με λίγο ακόμα σκόρδο και με μίγμα βοτάνων (φρέσκων ή αποξηραμένων) της επιλογής σας, για το βούρτσισμα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, διαλύστε την ξηρή μαγιά με λίγη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε την να σταθεί για λίγα λεπτά. Αν δεν εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια, πετάξτε το μίγμα και συνεχίστε με άλλη μαγιά.

2. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάλτε το μίγμα της μαγιάς, την υπόλοιπη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αρχίστε να προσθέτετε το αλεύρι τμηματικά, ανακατεύοντας με το εξάρτημα της ζύμης ή τα χέρια σας.

3. Μόλις τελειώσετε με το αλεύρι, ρίξτε το αλάτι και ζυμώστε καλά με το μίξερ ή στο χέρι για 10 λεπτά περίπου.

4. Σχηματίστε μια μπάλα ζύμης, τοποθετήστε την σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήστε την σκεπασμένη με νωπή πετσέτα, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.

5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C και χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια (μπορείτε να τα κάνετε όσο μικρά ή μεγάλα θέλετε). Γεμίστε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης (μπαλίτσα) με μικρά κομμάτια τυριού, προσέχοντας να τα σφραγίσετε καλά, τσιμπώντας τη ζύμη γύρω τους.

6. Βάλτε τα τυροψωμάκια με την ένωση προς τα κάτω, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίστε τα με λίγο ακόμα τυρί και λίγη παρμεζάνα και ψήστε τα για 11-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους και λιώνοντας το τυρί να σχηματίζει φυσαλίδες.

7. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο, βουρτσίστε τα με το λιωμένο αρωματικό βούτυρο, αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Bolo de bolacha, το πορτογαλικό μπισκοτογλυκό σε σχήμα λουλουδιού

Κωνσταντινοπολίτικο πιλάφι

Βραζιλιάνικες καραμελωμένες τρούφες καρύδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:59