search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Bolo de bolacha, το πορτογαλικό μπισκοτογλυκό σε σχήμα λουλουδιού

24.05.2023 06:00
Bolo-de-Bolacha-TC_003
photo @teleculinaria.pt

Μια παραδοσιακή και πανεύκολη συνταγή από την Πορτογαλία, με μπισκότα εμποτισμένα σε καφέ και μια απλή κρέμα βουτύρου, που σχηματίζουν λεπτές στρώσεις και τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίζουν λουλούδι.

Παρασκευάζεται χωρίς ψήσιμο, με τα κλασικά μπισκότα Μαρία, που έχουν μακρά ιστορία στην Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς είναι τα αγαπημένα των μικρών παιδιών.

Υλικά για τη Συνταγή

500 -560 γραμμάρια μπισκότα τύπου Μαρία

1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη ανοικτή καστανή

2 κρόκους (από παστεριωμένα αυγά)

1 φλιτζάνι καφέ, έτοιμο, με ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου (ντεκαφεινέ, αν το καταναλώσουν παιδιά)

Λίγο τριμμένο μπισκότο, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Βάλτε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπήστε το καλά μέχρι να γίνει κρέμα.

2. Προσθέστε στο μίγμα, 1-2 κουταλιές της σούπας από τον έτοιμο καφέ με ζάχαρη που έχετε φτιάξει. Ανακατέψτε καλά.

3. Ξεκινήστε να ρίχνετε τους κρόκους, έναν τη φορά, χτυπώντας με το μίξερ, μέχρι να επιτευχθεί μια λεία και ομοιόμορφη σύσταση στην κρέμα. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.

4. Βάλτε τον υπόλοιπο καφέ σε ένα μπολ, βουτήξτε 7 στρογγυλά μπισκότα μέσα (να μουλιάσουν ελαφρά) και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος, σε σχήμα λουλουδιού (1 μπισκότο στο κέντρο και 6 μπισκότα γύρω από αυτό).

5. Καλύψτε τη μονή αυτή στρώση μπισκότων με μια αραιή στρώση από την κρέμα και συνεχίστε, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία άλλες 4 φορές, για να καταλήξετε με 5 στρώσεις συνολικά.

6. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στο πάνω μέρος του γλυκού και στα πλαϊνά, λειαίνοντας και ισιώνοντας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Η κάλυψη στα πλαϊνά θα πρέπει να είναι πολύ ελαφριά για να ξεχωρίζουν οι στρώσεις των μπισκότων.

7.Τοποθετήστε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Πριν το σερβίρισμα, διακοσμήστε το γλυκό με λίγο τριμμένο μπισκότο και μερικούς κόκκους καφέ.

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα τύπου Μαρία με πτι μπερ ή digestive και να ετοιμάσετε το γλυκό σε στρογγυλή φόρμα ή σε τετράγωνο ταψί. Επίσης μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τη διακόσμηση και να καλύψετε την τούρτα με μια στρώση καραμέλας ή σοκολάτας ή απλά να την πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινοπολίτικο πιλάφι

Βραζιλιάνικες καραμελωμένες τρούφες καρύδας

Ναπολιτάνικη πίτσα 4 τυριά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:59