ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:31
MENU CLOSE

Ρωσία: «Μπλόκο» Κρεμλίνου σε δημοσιογράφους μη «φιλικών χωρών»

03.06.2023 18:28

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δημοσιογράφοι από «μη φιλικές χώρες» δεν θα επιτραπεί να διαπιστευθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί ως βιτρίνα της ρωσικής οικονομίας για τους διεθνείς επενδυτές.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε απαγορευτεί συνολικά η συμμετοχή δυτικών δημοσιογράφων στο φόρουμ. «Αποφασίσθηκε πράγματι αυτή τη φορά να μην διαπιστευθούν στο SPIEF εκδόσεις από μη φιλικές χώρες», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο του φόρουμ.

«Το ενδιαφέρον για το SPIEF είναι πάντα μεγάλο, όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι θα εργασθούν επιτόπου», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Μη φιλικές χώρες» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η Μόσχα όταν αναφέρεται στις χώρες που της έχουν επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το γραφείο του Reuters στη Μόσχα ενημερώθηκε χθες, Παρασκευή, από τους οργανωτές του φόρουμ πως η διαπίστευση των δημοσιογράφων του ακυρώθηκε αφού αυτοί είχαν λάβει την προηγουμένη επιβεβαίωση της διαπίστευσής τους. Το Reuters ζήτησε γραπτή διευκρίνιση, αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχει δοθεί κάποια.

Διαβάστε επίσης:

Ορκωμοσία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δύο απουσίες που συζητήθηκαν

Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι για αντεπίθεση»

Καναδάς: Πύρινος εφιάλτης – 11.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:31
Exit mobile version