search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:11
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Η στιγμή της σύλληψης του «τραπεζίτη» των καρτέλ ναρκωτικών (Video)

07.06.2023 16:00
astinomia-new

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του «τραπεζίτη» των καρτέλ ναρκωτικών βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ συνέλαβε στη Γλυφάδα ηγετικό στέλεχος της μαφίας, ο οποίος «ξέπλενε» 250 εκατομμύρια ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης.

Οι άνδρες της Δίωξης ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα ως καθαριστές του δήμου Γλυφάδας κατάφεραν να συλλάβουν το ηγετικό μέλος.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ να έχουν περάσει, πλέον, στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης. Ο τραπεζίτης της μαφίας φτάνει στο πάρκο και οι άνδρες με τα γιλέκα τον ακινητοποιούν.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με τις αντίστοιχες Αρχές της Ολλανδίας.

Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι Ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του, αλλά o τραπεζίτης της μαφίας έκανε ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα τέσσερα μαθήματα ειδικότητας (videos)

Εντόπισαν υποβρύχιο που αγνοούνταν 81 χρόνια – Ο ρόλος του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η τελευταία αποστολή (Video/Photo)

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:11