search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 04:44
MENU CLOSE

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

07.06.2023 13:37
ekav_0706_1200-700_new

Ο θάνατος της 19χρονης εγκύου, την Τρίτη στη Νέα Μάκρη, προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες των συγγενών της 19χρονης περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο της εξέτασης, θα ερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της οκτώ μηνών εγκύου έκαναν την πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί, με ανεπίσημες πηγές από το ΕΚΑΒ να το διαψεύδουν αναφέροντας πως η ώρα της πρώτης κλήσης ήταν στις 11 το πρωί.

Από την πλευρά του ΕΚΑΒ φέρεται να διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν για την έγκυο δεν έδιναν εικόνα επείγοντος και έτσι δεν τέθηκε ψηλά στην λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μετά από δεύτερη κλήση, μετά το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ μετέβη από την Αρτέμιδα στην Νέα Μάκρη όπου βρήκε την 19χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, η έγκυος και το έμβρυο δεν τα κατάφεραν.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα τέσσερα μαθήματα ειδικότητας (videos)

Εντόπισαν υποβρύχιο που αγνοούνταν 81 χρόνια – Ο ρόλος του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η τελευταία αποστολή (Video/Photo)

Κάνναβη και αλκοόλ, ψηλά στις προτιμήσεις των εφήβων – Ξεκινούν από 14 χρονών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44