search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου – Τι απαντά το ΕΚΑΒ (Video)

07.06.2023 11:07
ekav_new

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου στη Νέα Μάκρη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 19χρονης εγκύου, διατάχθηκε από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης (6/6) και στην καρτέλα δηλώθηκε αδιαθεσία και καταβολή μιας εγκύου οχτώ μηνών.

Όπως σημειώνεται από πηγές του ΕΚΑΒ, το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον, δεδομένου και του προχωρημένου της εγκυμοσύνης.

Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, στις 12:35 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα για την έγκυο στο οποίο αναφέρθηκε ότι η κοπέλα πονάει και μάλλον γεννάει. Με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες αναχώρησε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό η οποία έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, στις 13:00 μετά το μεσημέρι.

Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από τους διασώστες και τον γιατρό η κοπέλα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σημειώνεται ότι πηγές του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ότι και στα δύο τηλεφωνήματα δεν υπήρχε καλή επικοινωνία από τους συγγενείς της εγκύου για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Καθυστέρηση ωρών καταγγέλλουν οι συγγενείς της 19χρονης

Την ίδια στιγμή πάντως οι συγγενείς της 19χρονης κοπέλας καταγγέλλουν ότι το ζευγάρι κάλεσε το ΕΚΑΒ για πρώτη φορά στις 08:30 το πρωί και πως το ασθενοφόρο έφθασε στις 13:00.

Οι συγγενείς αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Επίσης διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή.

Διαβάστε επίσης:

Πρ. εργαζομένων ΕΚΑΒ: Με ένα ασθενοφόρο όλα τα νησιά εκτός Μυτιλήνης και Ρόδου (Video)

Λάρισα: Έγραψε σημείωμα, άφησε λεφτά για την κηδεία του και αυτοκτόνησε

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτείται από την έφεση, αποσύρεται από τις Πανελλήνιες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:14