search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:18
MENU CLOSE

Πρ. εργαζομένων ΕΚΑΒ: Με ένα ασθενοφόρο όλα τα νησιά εκτός Μυτιλήνης και Ρόδου (Video)

07.06.2023 10:44
ekab new

Ανάστατη παραμένει η κοινή γνώμη μετά το περιστατικό στην Κω, όπου μια 63χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της στην καρότσα ενός φορτηγού, το οποίο «επιστρατεύτηκε» επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και ότι, λίγο ή πολύ, από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει άλλα θύματα στα νησιά.

Ανέφερε συγκεκριμένα σε όλα τα νησιά, υπάρχει ένα και μόνο ασθενοφόρο παρά το γεγονός ότι πολλά απο αυτά  όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Νάξος «βουλιάζουν από κόσμο» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οπως εξήγησε το θέμα δεν έχει να κάνει με τα οχήματα αλλά με το προσωπικό που χρειάζεται για να κυκλοφορήσουν αυτά.

«Στα περισσότερα νησιά ενισχύουμε με διασώστες από την ηπειρωτική χώρα το καλοκαίρι για να βγαίνει ένα ασθενοφόρο το 24ωρο καθώς υπάρχει πρόβλημα με διασώστες. Ένα ασθενοφόρο χρειάζεται 11 διασώστες για να λειτουργήσει όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, επεσήμανε ακόμα ότι οι προκηρύξεις θέσεων διασωστών ορισμένου χρόνου δεν αποδίδουν ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων καθώς οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και τα έξοδα διαβίωσης στα νησιά – και ειδικά τα ενοίκια- είναι στα ύψη.

Διαβάστε επίσης

Λάρισα: Έγραψε σημείωμα, άφησε λεφτά για την κηδεία του και αυτοκτόνησε

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτείται από την έφεση, αποσύρεται από τις Πανελλήνιες

Κίνηση τώρα: Προβλήματα σε Κηφισό και κέντρο – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15