search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:36
MENU CLOSE

«Αφύλακτη διάβαση»: Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή στο Δίστομο από τον Θωμά Σίδερη

09.06.2023 09:55
radiofono new

Μ’ ένα ραδιοφωνικό ντοκουμέντο, με μία συγκλονιστική μαρτυρία που αποτυπώνει το εύρος της κτηνωδίας των ναζί στο Δίστομο, «H Φωνή της Ελλάδας» της κρατικής ΕΡΤ, τιμά την επέτειο μνήμης από τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε στη βοιωτική πόλη στις 10 Ιουνίου 1944.

Ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε την Ελένη ή Νίτσα Σφουντούρη στο πατρικό σπίτι της στο Δίστομο κι εκείνη του αφηγήθηκε το χρονικό της σφαγής.

Λίγες εβδομάδες μετά τη συνέντευξη, η Ελένη Σφουντούρη έφυγε από τη ζωή.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή  «Αφύλαχτη διάβαση» σήμερα στις 13.00, παραμονή της θλιβερής επετείου μνήμης.

Η εκπομπή της «Φωνής της Ελλάδας» εκτός από την ψηφιακή ραδιοφωνική πλατφόρμα www.ertecho.gr είναι προσβάσιμη και από όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX, ενημερώνει η ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

«Ηλέκτρα»: Νέα κοινωνική σειρά στην ΕΡΤ

«Ασανσέρ» τηλεθέασης για δύο την Τετάρτη

«Φόνοι στο καμπαναριό» τη νέα σεζόν στον Alpha

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42