search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:25
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Αιδηψό: «Σταματήστε τα fake news για το ΕΣΥ»

09.06.2023 13:28
mitsotakis_aidipsos_0906_1460-820_new

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, κι ενώ το topontiki.gr είχε επισημάνει την ανησυχία που επικρατεί στη ΝΔ για τα τελευταία περιστατικά που σχετίζονται με δυσλειτουργίες του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος του κόμματος επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση.

Μιλώντας από την Αιδηψό – εκλογική περιφέρεια του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τα περί «cost-benefit ratio» που ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ – και αφού ανακοίνωσε την απόσυρση του υποψήφιου βουλευτή από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αντιστρέψει το κλίμα, κάνοντας εκτενείς αναφορές στα όσα έκανε η κυβέρνησή του για τη δημόσια υγεία κατά την τετραετή θητεία της.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που καταρτίσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, είπα και δεσμεύτηκα ότι η αναμόρφωση ΕΣΥ, ενός δημόσιου, δηλαδή, και δωρεάν συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική δέσμευση της ΝΔ. Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση», προσθέτοντας ότι «ξέρουμε πώς θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Γνωρίζουμε επίσης τους πόρους που χρειάζονται. Έχουμε εξασφαλίσει πολλούς από αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της μεγάλη αναμόρφωσης του ΕΣΥ. Με παραπάνω προσλήψεις. Ναι, το ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε παραπάνω προσλήψεις. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην υγεία, μόνιμο προσωπικό. Θα αναμορφώσουμε κέντρα υγείας, θα κάνουμε παρεμβάσεις στα νοσοκομεία. Ναι, θα ξαναδούμε από την αρχή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ, υπάρχουν δυσλειτουργίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες, μην έχουμε αυταπάτες. Υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται το ΕΚΑΒ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Έχουμε το σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε άμεσα την επόμενη μέρα, από τη στιγμή που θα μας εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, τόνισε ότι «ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, όπως ο καρκίνος, θέλω να σας πω ότι σήμερα -να το ακούσετε αυτό- σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε πολλές περισσότερες επιλογές για ακριβές θεραπείες καρκίνου από ό,τι χώρες οι οποίες έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας. Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, μαθήματα από κανέναν και ούτε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές οι οποίες συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της. Μακριά από μας, λοιπόν, όλες αυτές οι λογικές. Εμείς θα αναμορφώσουμε το ΕΣΥ και θα πατήσουμε πάνω στα πολλά καλά τα οποία έχουν ήδη γίνει. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα».

«Σε όποιον, λοιπόν, αμφισβητεί τη βούληση της ΝΔ να στηρίξει το ΕΣΥ, τους λέω, εδώ, από την Αιδηψό: σταματήστε επιτέλους τα fake news. ΕΣΥ έχουμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε», είπε χαρακτηριστικά, αν και σημείωσε ότι το ΕΣΥ «μπορεί να συνεργάζεται υπό προϋποθέσεις με τον ιδιωτικό τομέα, για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας, δωρεάν όμως. Δωρεάν, όμως, πάντα για τους πολίτες οι οποίοι ούτως ή άλλως πληρώνουν μέσα από τις ιατρικές τους εισφορές, μέσα από τις εισφορές υγείας, για να μπορούν όταν χρειαστούν να έχουν το ΕΣΥ δίπλα τους, να μπορεί να τους στέκεται αρωγός σε κάθε δυσκολία την οποία θα αντιμετωπίσουν».

Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς την «αδιόρθωτη» και λέγοντας ότι «φαίνεται να μην έμαθαν απολύτως τίποτα από το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου.Τα ίδια έλεγαν τότε, τα ίδια λένε και τώρα. Η δική μας υποχρέωση είναι να βαδίσουμε προσηλωμένοι στο μέλλον, να αποφύγουμε την τοξικότητα, την ένταση, να μιλήσουμε προγραμματικά. Εμείς έχουμε πρόγραμμα και το υπερασπιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Ούτε κρυφές ατζέντες έχουμε και θέλουμε με αυτό το πρόγραμμα να πάμε στις κάλπες και είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα μας δώσουν ακόμα μια φορά θετική ψήφο».

Σε αντίστοιχος «μήκος κύματος» κινήθηκε η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη και στην Ιστιαία, όπου δήλωσε ότι «εμείς μιλήσαμε για μια κοινωνική Ελλάδα στην οποία θα δώσουμε πρώτη προτεραιότητα σε ένα νέο δημόσιο ΕΣΥ. Για εμάς η δημόσια υγεία -θέλω να το ακούσετε και εδώ στην Ιστιαία- είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν “εμείς θέλουμε”, λέει, “να ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ”. Εμείς στηρίξαμε το ΕΣΥ στην πανδημία και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε».

«Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα ξαναφτιάξουμε τα κέντρα υγείας μας. Θα εκσυγχρονίσουμε τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα ξαναδούμε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και με τις διακομιδές. Και τις διακομιδές με ασθενοφόρα αλλά και τις εναέριες διακομιδές», τόνισε, και υπογράμμισε ότι «δρομολογούμε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για εναέριες διακομιδές, ταχύτατες, για απομονωμένες περιοχές της χώρας, για τους ορεινούς μας όγκους, ακριβώς για να ξέρουν και οι πολίτες οι οποίοι είναι στην περιφέρεια, στα πιο απομονωμένα μέρη, ότι αν, ο μη γένοιτο, τύχει κάτι θα μπορούν να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Εμείς για όλα αυτά, λοιπόν, δεσμευόμαστε και θα τα κάνουμε πράξη».

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Πνευματικού (video)

Τσίπρας: Οι 5+1 αλήθειες για το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ σε οικονομία – Υγεία

Εκτός «εκλογικού αγώνα» της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:23