ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Πλήγμα» στον πολιτισμό η απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου

10.06.2023 20:50

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «πλήγμα» στον πολιτισμό.

Και συνεχίζει: «Επί δεκαετίες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος  συνόδευσε τη νεοελληνική ζωή με τις μελωδίες του. Μελοποιώντας αξεπέραστα ποιήματα. Συνθέτοντας πρωτοποριακά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Και ενώνοντας τους συμφωνικούς με τους παραδοσιακούς ήχους, σε ένα κίνημα που ο ίδιος όρισε ως “επιστροφή στις ρίζες για τον σχεδιασμό του μέλλοντος”».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για όσα ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του.

«Χωρίς τη μουσική σου η ζωή θα ήταν αλλιώς»

«”Αν μπορείς να ζήσεις, αν μπορείς να τριγυρνάς, τα βάσανά σου λέω τη νύχτα, τα βάσανά μου λες τη μέρα, μαζί σου στο φεγγάρι, μαζί σου στο σκοτάδι”. Χωρίς τη μουσική σου η ζωή θα ήταν αλλιώς. Αιώνια η μνήμη σου, Γιάννη Μαρκόπουλε».

Με αυτή την ανάρτηση στο Twitter ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου αποχαιρέτισε τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Κύθηρα: Σήμα κινδύνου από σκάφος με μετανάστες

Ωρωπός: Συνελήφθη επίδοξος βιαστής με πατίνι

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version