search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά για «μπόνους» Μητσοτάκη στο δημόσιο: «Θεσπίζει πελατειακό δίκτυο»

29.04.2024 14:30
xaritsis sef

«Ο κ. Μητσοτάκης θεσπίζει πελατειακό δίκτυο στο δημόσιο. Απαιτούνται πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού» σχολιάζει η Νέα Αριστερά με αφορμή το μπόνους 15% που θεσπίζει ο πρωθυπουργός για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Την ώρα που ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο ή ένας νεοδιόριστος νοσηλευτής στο ΕΣΥ δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα καθώς ζουν σε συνθήκες διαρκούς επισφάλειας και χαμηλών μισθών, ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει “πριμ αποδοτικότητας” στο δημόσιο. Η κυβέρνηση θεσπίζει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πελατειακό δίκτυο. Με υπαλλήλους δυο κατηγοριών και έναν μηχανισμό στον οποίο οι προϊστάμενοι θα προτείνουν ποιοι είναι αυτοί που θα παίρνουν το bonus, με θολά και συχνά ανεφάρμοστα κριτήρια» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Σε μια περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι πλήττονται από την κρίση της ακρίβειας, με την χώρα μας να συγκλίνει πλέον μόνο με τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαγγέλλει πυροτεχνήματα. Αυτό που απαιτείται είναι πραγματικές αυξήσεις στο δημόσιο, με επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.  Απαιτούνται όμως και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αν μπορούν να βρεθούν 10 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν οι πόροι ώστε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να στηριχθούν ουσιαστικά.»

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για τα πριμ σε δημόσιους υπαλλήλους: «Γνωστές τακτικές εξάρτησης παλαιοκομματικών πολιτικών»

Συνάντηση Κουτσούμπα με Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη – Στο επίκεντρο ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας

Πέτρος Κόκκαλης: Περιβαλλοντικός κίνδυνος από τις μεταγγίσεις πετρελαίου στο Λακωνικό Κόλπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:22