search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν «σε ένα βαθμό» πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό

29.04.2024 11:49
ypourgiko_symvoulio_new

Με τη φράση «στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και σε ένα βαθμό το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου» ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση στους πολίτες ενόψει της ευρω-κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ «να εξηγήσουμε με απλά λόγια τις περιπέτειες που μπορούν αν φέρουν η αποχή και η άστοχη επιλογή από την άλλη», ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «στα λεφτόδεντρα που βλέπω να φυτρώνουν στον κήπο της αντιπολίτευσης εμείς οφείλουμε να πούμε την γλώσσα της αλήθειας».

Κατά τα λοιπά, όπως είχε γράψει το topontiki.gr, o πρωθυπουργός ανακοίνωσε το μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο, λέγοντας ότι καθιερώνεται «ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους», προσθέτοντας ότι «στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει», αλλά και τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους ρόλους της αξιολόγησης, ενώ είπε ότι το ΑΣΕΠ έχει εξετάσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.000 αιτήσεις για στελέχη του δημοσίου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα παρουσιαστεί το σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη, «μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027». «Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης» είπε, προσθέτοντας ότι θα έχει σημαντική επίδραση στη συνέχιση της καλής πορείας της οικονομίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι λειτουργεί η νέα έκδοση του e-katanalotis όπου συγκρίνοντας τιμές ανά σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει την καλύτερη τιμή ανάμεσα σε 3.000 προϊόντα, υποστηρίζοντας ότι «μόνο ωφελημένοι θα μπορούν να βγουν οι καταναλωτές καθώς η μεγαλύτερη διαφάνεια οδηγεί σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό».

«Μένουμε δίπλα στον πολίτη αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να θυμίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται στην άμυνα, στο μεταναστευτικό, στα μέτρα κατά της βίας, την οικονομία, τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του δημοσίου. Χορηγοί μας είναι πάντα τα ρήματα ακούμε και προσπαθούμε. Λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά μέχρι τις ευρωεκλογές», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Κουτσούμπα με Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη – Στο επίκεντρο ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας

Πέτρος Κόκκαλης: Περιβαλλοντικός κίνδυνος από τις μεταγγίσεις πετρελαίου στο Λακωνικό Κόλπο

Φλώρος για επεισόδιο στη Βουλή: Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσω και στη μητέρα μου αν δεν την υπερασπιζόμουν – Δεν μετανιώνω που στήριξα τον Κασιδιάρη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:50