search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Στόχος μας για τη νέα τετραετία η αύξηση μισθών κατά 25%»

10.06.2023 16:48
MITSOTAKIS

Την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία για την προώθηση των αλλαγών που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Το ζητούμενο πλέον είναι η χώρα να έχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου. Κάτι που για να συμβεί πρέπει όσοι μας ψήφισαν τον Μάιο να το επαναλάβουν. Να επιβεβαιώσουν την επιλογή τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα. Γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με κόμματα στα δεξιά της ΝΔ Ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη αποκλείσει τη συνεργασία, ακόμα κι αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Συνεπώς, είναι εκείνος που επιλέγει να διαγκωνίζεται, απλώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε κάλπες τον Αύγουστο. Γιατί άλλη λύση δεν θα υπάρχει».

Ο ίδιος τονίζει πως αυτό το οποίο επιβραβεύτηκε στις εκλογές του Μαΐου είναι η πολιτική της διαρκούς προσπάθειας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων και η άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής με ρεαλιστικό σχέδιο και πολλή δουλειά.

Αναγνωρίζει επίσης πως η εκλογική αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία αλλά και ότι οι πολίτες διαπίστωσαν πως η κυβέρνηση διαχειρίστηκε αποτελεσματικά απανωτές κρίσεις.

Απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας την επόμενη τετραετία, μιλά για το «παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας το οποίο πράγματι πιέζει πολύ τα νοικοκυριά» και επισημαίνει πως «μόνιμη αντιμετώπιση στην ακρίβεια προκύπτει μόνο από την αύξηση των μισθών, από τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση των συντάξεων». Μάλιστα, αναφέρει πως στόχος της ΝΔ για τη νέα τετραετία είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% μέσο όρο.

Στη συνέντευξή του αναφέρεται επίσης στην επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε «επιτελικό κράτος», στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης από το 2025 λέγοντας ότι η επόμενη Βουλή θα είναι προτείνουσα αλλά και για την επαναπροσέγγιση Ελλάδος και Τουρκίας που «περνά μέσα από μια διαφορετική θεώρηση της σχέσης της Τουρκίας με τη Δύση συνολικά».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τέθηκε εκτός προεκλογικού αγώνα και την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τη ΝΔ, η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει να είναι απολύτως καθαρό σε όλους. Γι’ αυτό και μετά τις λάθος δηλώσεις του ο Σπ. Πνευματικός αποσύρθηκε από την προεκλογική μάχη. Έτσι, ακόμη και σε περίπτωση που εκλεγεί, θα παραδώσει την έδρα του», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Λινού: Η απάντηση και το βίντεο της συνέντευξης

Τσίπρας: Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ευνοεί τη ΝΔ

Μητσοτάκης: Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57