search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:12
MENU CLOSE

Ανακλήθηκε η ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου για υπόθεση κατασκοπείας

13.06.2023 19:27
EYP

Σε ανάκληση της ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών καθώς από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή την υπόθεση της λεγόμενης Μαρίας Τσάλλα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι με πλαστή ελληνική ταυτότητα αλλά και έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Cobra της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο».

Ο 39χρονος μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α. Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του. 

Διαβάστε επίσης:

Νέα καταγγελία: Ταβέρνα στην Αθήνα τηγανίζει… ζωντανό αστακό (Video)

Πάτρα: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιών από σχολείο- Τραυματίστηκε κοριτσάκι

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: 700 γραμμάρια τρίχας αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι της 14χρονης – Τι λέει η παιδοχειρουργός που εντόπισε το πρόβλημα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02