search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:39
MENU CLOSE

Κέντρο Αθήνας: «Δάσος» από χρησιμοποιημένες σύριγγες στην Πανεπιστήμιου (photos/video)

14.06.2023 12:42
sirriges

Μια σκληρή και συνάμα θλιβερή εικόνα με εκατοντάδες χρησιμοποιημένες σύριγγες αντικρίζει κανείς σε ένα από πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, μπροστά από το κτήριο της πρυτανείας.

Συγκεκριμένα, τα παρτέρια διπλά στα δύο σιντριβάνια είναι γεμάτα με τα σύνεργα χρήσης ηρωίνης όπως σύριγγες, οροί, αλουμινόχαρτα και κάθε είδους σκουπίδια.

Τα περισσότερα από αυτά τα είδη προέρχονται από την διπλανή πιάτσα χρήσης ηρωίνης στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Οι περιστασιακές έφοδοι της αστυνομίας στο σημείο δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς οι χρήστες εκδιώκονται προσωρινά και μόλις αποχωρήσουν οι αστυνομικοί επιστρέφουν. Μόνο η παροχή φροντίδας σε ειδικά κέντρα απεξάρτησης έχει αποδειχτεί πως μειώνει τον αριθμό των χρηστών.

Απών ο δήμος Αθηναίων

Η απουσία του δήμου Αθηναίων από ένα τόσο κεντρικό σημείο είναι εκκωφαντική, καθώς εκτός από τα συγκεκριμένα παραϊατρικά απόβλητα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, η περιοχή βρίθει πλήθους άλλων σκουπιδιών, σκορπισμένων σε όλα τα σημεία πρασίνου, ολοκληρώνοντας την εικόνα της παρακμής.

Ακόμα και τα σιντριβάνια στα προπύλαια έχουν αφεθεί στην τύχη τους καθώς υπερχειλίζουν μόνιμα με αποτέλεσμα τα μάρμαρα της πλατείας να έχουν γίνει μαύρα από την άλγη και να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού λόγω ολισθηρότητας.

Όλα αυτά μόνο λίγα μέτρα από τον πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο «Μεγάλο Περίπατο» που υποτίθεται ότι θα «μάγευε» τους τουρίστες και θα πρόσφερε στους καταταλαίπωρους Αθηναίους, μια ανάσα πρασίνου.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο! Έβαλαν μπάρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Χρεώνουν 1 ευρώ ανά λεπτό την αναμονή (Video)

Πύλος: Ασύλληπτη τραγωδία – Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από το ναυάγιο, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Κιάτο: Συνελήφθη ξανά ο 63χρονος παιδόφιλος – Βρέθηκαν ναρκωτικά στο σπίτι του (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:39