search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:39
MENU CLOSE

Πατέρας Καρολάιν: «Ανησυχώ για τη ζωή του δικηγόρου μας Θανάση Χαρμάνη» (Videos)

15.06.2023 20:59
Untitled design (23)
Eurokinissi

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δήλωσε ότι φοβάται για την ασφάλεια του Θανάση Χαρμάνη, του δικηγόρου της οικογένειας της δολοφονημένης του κόρης.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πατέρας της Καρολάιν υπενθύμισε ότι την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο Θανάσης Χαρμάνης επρόκειτο να θέσει υπόψη του δικαστηρίου την επιστολή που ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστειλε στον ίδιο και τη σύζυγό του του κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού».

Σύμφωνα με τον κ. Κράουτς «αυτή η πρόθεση δημοσιοποίησης στη δικαστική αίθουσα δημιούργησε πανικό στο στρατόπεδο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της κόρης μου γιατί στη συγκεκριμένη επιστολή παρουσιαζόταν αναλυτικά με ποιον τρόπο ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε μία σπείρα λαθρεμπόρων ναρκωτικών…».

Υπενθυμίζεται πως, μετά την απόρριψη του αιτήματος του πιλότου για παραίτηση από την έφεση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κράουτς στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, «την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο Θανάσης Χαρμάνης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Σούζαν θα έθετε υπόψιν του δικαστηρίου την επιστολή που ο κατηγορούμενος έγραψε στη Σούζαν και σε εμένα κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού».

«Φαντάζομαι ότι παρακαλάει τις αρχές των φυλακών να τον θέσουν υπό προστασία»

«Ο πανικός ήταν τέτοιος που ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη στις 7 Ιουνίου, με τον δικηγόρο να τονίζει πως επιθυμούσε να παραιτηθεί της έφεσης».

Ο λόγος για τον οποίο ήθελε να αποφύγει και την παραμικρή αναφορά στη σπείρα ναρκωτικών ήταν ξεκάθαρα ο απόλυτος τρόμος που του δημιουργεί αυτό το θέμα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι αν στρέψει την προσοχή σε αυτούς, η ζωή του θα βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο.

Τώρα που το Εφετείο αποφάσισε ότι η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου, φαντάζομαι ότι παρακαλάει τις αρχές των φυλακών να τον θέσουν υπό προστασία» είπε.

Κινδυνεύει η ζωή του δικηγόρου Θανάση Χαρμάνη

Ο κ. Κράουτς ανέφερε επίσης ότι κινδυνεύει η ζωή του δικηγόρου Θανάση Χαρμάνη, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της δολοφονημένης Καρολάιν.

«Μία από τις έννοιες μου είναι η ασφάλεια του δικηγόρου μας κ. Θανάση Χαρμάνη, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Φαντάζομαι ότι ο δολοφόνος της κόρης μου δεν κοιμάται καλά αυτές τις μέρες αλλά όπως γνωρίζουμε ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος.

«Ο χρόνος που θα με έκανε να σωπάσω πέρασε»

Νομίζω ότι η δολοφονία ενός έγκριτου Έλληνα δικηγόρου είναι ένα βήμα παραπάνω από αυτό που η συμμορία είναι προετοιμασμένη να κάνει. Σε ό,τι αφορά τη δική μου ασφάλεια, ο χρόνος που θα με έκανε να σωπάσω πέρασε» αναφέρει ο κ. Κράουτς. Η σπείρα δε με τρομάζει, το φως της ζωής μου έσβησε με τον θάνατο της πανέμορφης κόρης μου».

Σχετικά με τον ρόλο που θεωρεί πως έπαιξαν οι γονείς του λέει: «Ο πιλότος όσο και οι γονείς του ήταν προετοιμασμένοι να δηλώσουν ότι δεν υπήρχε τέτοια επιστολή. Παρόλο που είχαν δει και οι δύο το γράμμα, θα ορκίζονταν πως δεν υπήρχε».

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ στην εγγονή μου να έρθει στην Ελλάδα», υποστήριξε ο πατέρας της Καρολάιν, στη συγκλονιστική του συνέντευξη.

«Αν ερχόταν στην Ελλάδα, (η Λυδία) οι γονείς του δολοφόνου της κόρης μου θα ήθελαν να τη δουν και εγώ δεν θα το επιτρέψω ποτέ αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε με τι ανοησίες θα μπορούσε να γεμίσει το κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού, ένα τέτοιο ζευγάρι βουτηγμένο στο ψέμα; Κατέπεσαν κάθε δικαιώματός τους να δουν την εγγονή τους, όταν επαναλαμβανόμενα ψεύδονταν και υπονοούσαν ότι εγώ ήμουν αυτός που έλεγε ψέματα για το γράμμα. Το μότο μου είναι «κανείς δε με προσβάλλει, δίχως να μείνει ατιμώρητος». Θα έπρεπε να το θυμούνται αυτό», τόνισε αρχικά.

Ο πρώην δικηγόρος του ισοβίτη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο Α. Παπαϊωαννίδης, υποστήριξε για την επιστολή που αναφέρεται η οικογένεια της Καρολάιν ότι έστειλε ο πιλότος ενώ βρισκόταν στη φυλακή πως ουδέποτε έχει εμφανιστεί.

Συγκεκριμένα όπως είπε «η επιστολή ουδέποτε έχει εμφανισθεί. Δεν την έχω δει ποτέ και φυσικά, η καθ’ ομολογία και από τη μεριά της πολιτικής αγωγής είναι ανυπόγραφη. Θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα φόβου από την υπεράσπιση ή τον εντολέα μου, φυσικά. Γιατί, αν φοβόμασταν το οτιδήποτε είναι να κατατεθεί ή να ακουσθεί, σίγουρα δε θα καλούσαμε και τον κύριο Κράουτς να παραστεί στο δικαστήριο», σημείωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Διαβάστε επίσης:

Πύλος: 9 συλλήψεις για το ναυάγιο – Από την Αίγυπτο ξεκίνησε το δουλεμπορικό – Η «ταρίφα» θανάτου

Κως: Εξαφάνιση 27χρονης από την Πολωνία – Μυστήριο το τελευταίο τηλεφώνημα στον σύντροφό της

Ναυάγιο στην Πύλο: Κραυγή αγωνίας των συγγενών – «Ο αδερφός μου έδωσε 4.000 δολάρια, δεν ξέρω εάν ζει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36