search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:46
MENU CLOSE

Ναυάγιο στην Πύλο: Κραυγή αγωνίας των συγγενών – «Ο αδερφός μου έδωσε 4.000 δολάρια, δεν ξέρω εάν ζει»

15.06.2023 19:35
PILOS-13-NEW

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών των ανθρώπων που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, οι οποίοι αναζητούν τους ανθρώπους τους.

Ο Μοχάμεντ, που μίλησε στο Mega, ψάχνει τον αδερφό του που βρισκόταν στο μοιραίο σκάφος. «Ίσως πνίγηκε, ίσως είναι ζωντανός, δεν ξέρω ακόμα, αληθινά ελπίζω να είναι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός άνδρας. Έστειλε μία φωτογραφία στην οποία δεν είναι καθαρό το πρόσωπο, αλλά ο άντρας που είναι στο έδαφος του θυμίζει τον αδερφό του.

Όσο για την «ταρίφα» των δουλεμπόρων, αποκαλυπτικά είναι τα όσα δηλώνει ο Μοχάμεντ. Ο δικός του αδερφός έδωσε όσα είχε και δεν είχε. Σύμφωνα με τον άνδρα, ο αδερφός του έδωσε 4.000 δολάρια. «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί περίπου στις 2 ήταν 5 ημέρες στην θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ταξίδι μαζί με τον αδερφό του, ο Μοχάμεντ είχε και έναν φίλο τους μαζί και ψάχνει έστω κάποιο σημείο επαφής με αυτόν για να μάθει τι απέγινε ο αδερφός του. «Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά δεν είχαν ίντερνετ, πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν αυτά ξέρω», τόνισε ακόμη ο Μοχάμεντ.

Συνεχείς εκκλήσεις συγγενών

Αλλά και άλλοι συγγενείς επιβαινόντων στο μοιραίο πλοίο απευθύνουν έκκληση να μάθουν τι απέγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Πολλοί είναι εκείνοι έχουν αναρτήσει φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να τους βρουν.

«Εύχομαι κάποιος να τον έχει δει» αναφέρει ο Naim Elghandour, ο οποίος αναζητά τον μικρό Ahmed Mohamed Abdel-Halim:

Ονομάζεται Ahmed Mohamed Abd el Halim, από την Αίγυπτο. Εύχομαι κάποιος να τον έχει δει στους διασωθέντες η έστω να τον έχει δει 😒

Χθες έλαβα κλήση από γνωστούς του, το όνομα του είναι Ahmed Mohamed Abdel-Halim, και ελπίζω αν κάποιος τον δει ανάμεσα στους επιζώντες ή αλλιώς, να επικοινωνήσει μαζί μου να τον ενημερώσω, και προς Θεού, το θέμα έχει τελειώσει».

«5.000 δολάρια για ένα γρήγορο θάνατο»

Μιλώντας στην κάμερα του cnn.gr ο Κάσεμ δηλώνει ότι ψάχνει τη γυναίκα του και τον αδελφό της, προσθέτοντας μέσω του ανθρώπου μιλούν την ίδια γλώσσα και γνωρίζει αγγλικά, ότι οι αρχές τους είπαν ότι πρέπει να περιμένουν 3-4 ημέρες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που δεν έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που μετέφραζε για τον Κάσεμ, δήλωσε ότι για να μπει κάποιος στο πλοίο, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες -μέχρι στιγμής- ανθρώπους, έπρεπε να πληρώσει ο καθένας από 5.000 δολάρια.

«Πέντε χιλιάδες δολάρια για ένα γρήγορο θάνατο», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Πάρνηθα: Εντοπίστηκε αρχαιολογικός θησαυρός ανεκτίμητης αξίας

Μύκονος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2017 το κλαμπ Principote

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας – Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:46