search
ΠΕΜΠΤΗ 24.07.2025 13:41
MENU CLOSE

Στην ιταλική περιοχή ευθύνης το ιστιοφόρο με μετανάστες που έπλεε ανοιχτά της Πύλου

16.06.2023 19:44
limeniko098- new

Στην ιταλική περιοχή ευθύνης κατευθυνόμενο στην Ιταλία πλέει το ιστιοφόρο με τους 60, περίπου, μετανάστες που εντοπίστηκε 100 μίλια βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας. Το σκάφος ήταν πολύ κοντά στα όριο της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας, καθώς απείχε μόλις 16 μίλια.

Αμέσως αφότου έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε το ιστιοφόρο από τις ιταλικές αρχές, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας ξεκίνησε να παρακολουθεί το ταξίδι του.

Ειδικότερα, το ιταλικό λιμενικό έχει ενημερώσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο παραπλέοντα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στα 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Στο σημείο κατευθύνθηκαν 3 σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Το ιστιοφόρο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο ακοούθησε δυτική πορεία και πέρασε στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών αρχών.

Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη συνεχίζονται αδιαλείπτως, ωστόσο για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και έξι παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η θέση του ιστιοφόρου αρχικά βρισκόταν στα όρια των δύο γραμμών μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους επιβαίνοντες, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν μαργαριτοφόρα όστρακα στον Ευβοϊκό κόλπο

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκινητική επανένωση για δύο αδέλφια (Videos)

Βόλος: 35χρονος έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας – Μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 24.07.2025 13:41