search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:44
MENU CLOSE

Καστοριά: Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

17.06.2023 13:32
plimmires

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του Δήμου Καστοριάς. Δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες, με κίνδυνο να χαθεί η φετινή παραγωγή.

Στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, πλημμύρισαν σπίτια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις προκαλώντας ζημιές και στο οδικό δίκτυο.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά με αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Ο Δήμαρχος με το αίτημά του ζητά να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του Δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκαθίστανται οι ζημίες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Γειτόνισσα «καίει» τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της 27χρονης

Πανελλαδικές 2023- Ειδικά μαθήματα: Τα θέματα που έπεσαν στα Αγγλικά

Θλίψη στη Δράμα: Νεκρός σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:44