search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Μπορέλ: «Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μία χώρα»

18.06.2023 22:06
BOREL

Την πεποίθηση ότι το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της, αλλά χρειάζεται συνεργασία με τις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε πως αυτό «υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να θέσουμε σε εφαρμογή ένα βιώσιμο, ανθρώπινο και ασφαλές σύστημα αναφορικά με το μεταναστευτικό. Πρόκειται για παγκόσμιο ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της. Χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, όπως κάνουμε με την Αίγυπτο, με τις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού για να αποφύγουμε να συμβεί ξανά αυτό το δράμα».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να λάβουμε σκληρές αποφάσεις κατά των διακινητών που θέτουν τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο γνωρίζοντας το ρίσκο που λαμβάνουν. Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε όταν παιδιά βουλιάζουν στη Μεσόγειο».

Επίσης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε στα 80 εκατ. ευρώ της ΕΕ προς στην Αίγυπτο για διαχείριση των συνόρων, έρευνα και διάσωση και επιχειρήσεις κατά των διακινητών. «Δεν είστε μια χώρα διέλευσης, φιλοξενείτε πολλούς μετανάστες», επεσήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να εργαστεί με το Κάιρο για την προστασία των συνόρων και τη μάχη «κατά των διακινητών που είναι υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα ή στην έρημο της Σαχάρας».

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος για Πύλο: Να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες

Αυστρία: Αποτράπηκε επίθεση στο Vienna Pride – 3 συλλήψεις

Ουκρανία: To ευχαριστώ του Ζελένσκι στους στρατιώτες για τη Γιορτή του Πατέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01