search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 03:02
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Ο Τασούλας παρέδωσε τα αποτελέσματα στη Σακελλαροπούλου – Τα βήματα που ακολουθούν

26.06.2023 10:01
sakellaropoulou_tasoulas2

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη ο Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να την ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα των εκλογών, που παρέλαβε νωρίτερα από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

«Ολοκληρώθηκαν εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα. Νωρίτερα συνεχάρην την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100% οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές, αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οχτώ κομμάτων στη νέα Βουλή λέγοντας ότι «η οχτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» έκλεισε τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε και το 2015 οχτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει».

Τι ακολουθεί

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13:00.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Μεταπολιτευτικό ρεκόρ για την αποχή – Η περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό

ΠΑΣΟΚ: Πώς ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα  – Όλο το σχέδιο της επόμενης μέρας για την «Σύγχρονη Κεντροαριστερά»  

ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές: Συνέδριο έδειξε ο Τσίπρας με τον ίδιο στην κρίση της βάσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38