search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Ιταλία: Τουρίστας χάραξε τοίχο στο Κολοσσαίο (video)

27.06.2023 09:27
ROMI

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένας τουρίστας που βανδάλισε τοίχο στο Κολοσσαίο χαράσσοντας με ένα κλειδί δύο ονόματα, το δικό του και της αρραβωνιαστικιάς του, “Ivan+Haley 23”, σε έναν από τους τοίχους του Αμφιθεάτρου Flavian.

Ο τουρίστας, που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ και έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, κάποιοι παρευρισκόμενοι βιντεοσκόπησαν το περιστατικό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου. Το βίντεο κατέληξε στα social media και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Την καταγγελία κατέθεσε χθες η Αρχή Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η καταγγελία γνωστοποιήθηκε στην αστυνομία της Piazza Venezia, η οποία πλέον διερευνά το περιστατικό για υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση του κανονισμού αστικής αστυνομίας.

Με αυτό το τελευταίο επεισόδιο, εννέα άτομα έχουν καταγραφεί από τον περασμένο Αύγουστο επειδή παραμόρφωσαν το Κολοσσαίο με γραφές και χαρακτικά. Ένα αναφέρθηκε την 1η Αυγούστου, 3 στις 13 Οκτωβρίου, ένα άλλο στις 10 Φεβρουαρίου και μετά στις 14 και 26 Μαΐου.

«Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης ασυδοσίας, να χαράξει ένας τουρίστας ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο. Δεν νοείται σε μια ιστορική κληρονομιά όπως το Κολοσσαίο, να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του. Ελπίζω ότι όποιος έχει κάνει αυτή τη χειρονομία στο αμφιθέατρο Flavian, να αναγνωριστεί και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας» σχολιάζει ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

«Πραγματικά μια απολίτιστη και παράλογη χειρονομία. Να αλλοιωθεί το Κολοσσαίο με κλειδιά, σύμβολο της Ρώμης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Καταδικάζουμε έντονα αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά που προσβάλλει ολόκληρη την πόλη και ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζω ότι ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει» σημείωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι.

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση «κόλαφος» του ΟΗΕ για το κολαστήριο του Γκουαντάναμο – «Σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση»

Ουκρανία: Προέλαση σε όλες τις κατευθύνσεις «βλέπει» ο Ζελένσκι (Videos)

Ρωσία: Πού οδηγεί το σκάκι Πούτιν – Πριγκόζιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:16