search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:14
MENU CLOSE

Το καρφί Πολάκη σε Μπίστη για την απλή αναλογική 

27.06.2023 16:45
mpistis

Με επίθεση στον Νίκο Μπίστη ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του για την στρατηγική της απλής αναλογικής καλώντας το στέλεχος του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής και λίγο πριν το επίσημο αποτέλεσμα ο Νίκος Μπίστης αφού αναφέρθηκε σε όσους πολέμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «Την βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς» και πως «εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν. (…) Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα   που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

Στα σχόλια της ανάρτησης ο βουλευτής Χανίων σχολίασε «Σωστά τα λες, γι’  αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε».

Αν δεν κάνουμε λάθος ο Παύλος Πολάκης, είχε εκφράσει και στα όργανα του κόμματος αυτή τη θέση για την ανάγκη να γίνεται λόγος για αυτοδυναμία από ένα σημείο κι έπειτα εφόσον τα άλλα κόμματα αρνούνταν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της συνεργασίας.

Ωστόσο, δημόσια την στρατηγική αυτή την στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ως την τελευταία στιγμή της κάλπης της 21ης Μαΐου. Οπότε το ερώτημα είναι αν ο αψύς βουλευτής τα λέει «στη νύφη να τ’ ακούσει η πεθερά»;  Εκτός κι αν καταλογίζει στον Μπίστη ότι επηρέασε τον Τσίπρα σε βάρος της άποψης Πολάκη…

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας για Τσίπρα: Θα μπορούσε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αυτές είναι οι ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το φθινόπωρο – Πότε ξαναψηφίζουμε

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η νέα υφυπουργός του Μητσοτάκη που είναι κατά των αμβλώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:13