search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:45
MENU CLOSE

Στήριξη Μιχαηλίδου σε Ζαχαράκη: «Και εγώ άτεκνη είμαι και πάλεψα για τα παιδιά»

28.06.2023 20:40
Untitled design (2)
Instagram Domna Michailidou

Μετά τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Θάνο Τζήμερο, ένα κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης από τον πολιτικό κόσμο και τους απλούς πολίτες άρχισε να «γιγαντώνεται». Ανάμεσα στα άτομα που δηλώνουν την υποστήριξή τους στην κ. Ζαχαράκη ήταν και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας)» τονίζει, από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως συνεχίζει η ίδια: «Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων. Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα».

Το χρονικό της επίθεσης

Την Τρίτη, ο κ. Τζήμερος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε», προκαλώντας ένα κύμα αντιδράσεων.

Σε πρωινή της δήλωση (28/6) και σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων η κυρία Ζαχαράκη απάντησε:

«Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομιζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές».

Στη συνέχεια, όμως, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα στο Twitter προκαλώντας ξανά με τη θέση του.

«Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Θάνος Τζήμερος.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Εύα Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:44