search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 19:49
MENU CLOSE

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι «δελφίνοι» και η απόφαση του Τσίπρα

28.06.2023 06:00
tsipras 654- new

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αναμονής. Το σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας θέλει ένα έκτακτο συνέδριο, θέλει ανανέωση σε πρόσωπα, νοοτροπίες και στρατηγική, αλλά και μια γρήγορη ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα.
 

Ο ένας χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές φαίνεται πολύς, αλλά μπορεί και να αποδειχτεί πολύ λίγος αν δεν κινηθούν οι διαδικασίες ή διατηρηθεί για καιρό η εσωστρέφεια.


 Για τον χρόνο της σύγκλησης του συνεδρίου υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των στελεχών.
 
● Κάποιοι θέλουν επιτάχυνση μέσα στο καλοκαίρι.
 
● Κάποιοι ψυχραιμότεροι λένε ότι όλα – μεταξύ των οποίων το συνέδριο και η εκλογή αρχηγού – πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο για να υπάρξει σοβαρή προετοιμασία, σοβαρός διάλογος και να προλάβουν να μετρηθούν οι προθέσεις όσων θέλουν να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα του κόμματος.
 
Αυτό το σενάριο φαίνεται ότι είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή. Θα δούμε όμως σύντομα, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου θα αποφασιστεί πότε θα συγκληθούν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.


Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν είναι πολύ σαφή, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει με απόλυτη σιγουριά τι θέλει ο ίδιος ο Τσίπρας για τον εαυτό του.
 
● Αν επιλέξει να μείνει στην αρχηγία, οπωσδήποτε θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών, όπως προβλέπεται και όπως είναι το σωστό. Είτε με αντίπαλο, είτε μόνος του.
 
● Αν επιλέξει να φύγει, θα το κάνει μόνο αφού βεβαιωθεί ότι το κόμμα θα λειτουργεί συντεταγμένα, θα έχει συζητήσει σοβαρά τα αίτια της ήττας, θα έχει μια καθαρή στρατηγική για το μέλλον και θα υπάρχει ηγεσία ικανή να το οδηγήσει τα επόμενα χρόνια.


Επειδή ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ από την αφάνεια και τον έκανε κόμμα εξουσίας, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει και ν’ αφήσει πίσω του συντρίμμια, όπως λέει και το τραγούδι. Όποια επιλογή και να κάνει, θα έχει κριτήριο τη βιωσιμότητα του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Τι «ταμείο» κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και πώς τα μετράνε στο ΠΑΣΟΚ

Η νίκη του Μητσοτάκη, και να… ζήσουμε να θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε

Ο κύκλος των (χαμένων) γκάλοπ, ο Γολγοθάς του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργικές καραμπόλες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 19:48