search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:56
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία των νέων βουλευτών – Οι «Προεδρικοί», οι «Παπανδρεϊκοί» και οι «Γεννηματικοί»

29.06.2023 11:25
pasok vouleftes

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκλέγει 32 βουλευτές, εννέα λιγότερους απ’ ότι τον Μάιο λόγω της ενισχυμένης αναλογικής αλλά και της εισόδου των τριών νέων κομμάτων στη Βουλή, αλλά ακόμη και αυτή η επίδοση παραμένει ενίσχυση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας.  

Η έδρα του Ανδρουλάκη  

Στον χάρτη του Κοινοβουλίου το ΠΑΣΟΚ θα κάθεται στο Κέντρο ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται για πρώτη φορά στην Βουλή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες μέρες ποια έδρα θα κρατήσει, με πιο πιθανό σενάριο να παραμείνει στην πρώτη του επιλογή, η οποία είναι η έδρα της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάρης Καστανίδης δε θα είναι στην επόμενη βουλή.   

Η ακτινογραφία των Βουλευτών  

Το topontiki.gr κάνει την ακτινογραφία των νέων βουλευτών και παρουσιάζει τις τάσεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, τάσεις οι οποίες όμως δε μοιάζουν με εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις ή ρεύματα, έχουν όμως ένα σημείο αναφοράς (η σειρά που ακολουθεί είναι όπως παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών*)   

Παναγιώτης Δουδωνής: Ανήκει στους προεδρικούς, από τους στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ένα πρόσωπο που επελέγη επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας για να συμβολίσει την ανανέωση.   

Δημήτρης Μάντζος: Προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ. Τα πήγε άριστα στο έργο που ανέλαβε, ενώ ξεχώρισε για τις τηλεοπτικές του παρουσίες και τις κόντρες που είχε με πολιτικούς αντιπάλους.   

Παύλος Γερουλάνος: Για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο δεν έκανε πίσω όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παύλος Χρηστίδης: Υπήρξε βασικός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεδρίας της. Πρώτη φορά στη Βουλή. Στις εσωκομματικές εκλογές είχε κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.  

Μιλένα Αποστολάκη: Είναι η έκπληξη των εκλογών καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να πάρει την έδρα του Βορείου Τομέα από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ένα πρόσωπο που εμπιστεύτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.   

Νάντια Γιαννακοπούλου: Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην προηγούμενη βουλή με απόφαση Ανδρουλάκη ήταν μία εκ των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.   

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί Φώφης Γεννηματά και ένα στέλεχος με μέλλον. Εκτιμήθηκε πολύ στην Χαριλάου Τρικούπη ο προεκλογικός αγώνας που έδωσε.   

Ανδρέας Πουλάς: Από τους βουλευτές που η δουλειά του φαίνεται στη Βουλή. Στην προηγούμενη βουλή είχε ασχοληθεί κυρίως με θέματα αγροτιάς και εργασίας.   

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Από τους πιο έμπειρους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αποτελεί έναν από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.   

Γιώργος Παπανδρέου: Ο πρώην Πρωθυπουργός ξεχώρισε για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσε αλλά και για την ενωτική διάθεση που δείχνει. Η επικοινωνία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πολύ συχνή.   

Γιώργος Μουλκιώτης: Ξεχώρισε για τις παρεμβάσεις του σε ζητήματα εργασίας και συντάξεων.  

Γιώργος Νικητιάδης: Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με υπουργική εμπειρία. Γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια της Βουλής.   

Μιχάλης Κατρίνης: Στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη.    

Στέφανος Παραστατίδης: Από τους θεωρητικούς του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτής της Σοσιαλδημοκρατίας και οπαδός του Κοινωνικού Κράτους. Έχει ξεχωρίσει για τις παρεμβάσεις του στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας.   

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει μία άλλη δυναμική στο κόμμα. Παρέμεινε στο κόμμα και στις δύσκολες περιόδους που διένυσε.   

Ευαγγελία Λιακούλη: Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας την προηγούμενη περίοδο. Εργατική και προσηλωμένη στους στόχους του κόμματος. Εξελέγη εκ νέου βουλευτής παρά το ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο.   

Ιλχάν Αχμέτ: Πέτυχε ένα σημαντικό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, έχει έρθει σε σύγκρουση με το τουρκικό προξενείο. Ξεχωρίζει για την μεθοδικότητά του.    

Απόστολος Πάνας: Το 2015 στην Χαλκιδική το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει την έδρα από την Χρυσή Αυγή. Τότε ήταν υποψήφιος μαζί με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Δριβελέγκα. Μετά την αποχώρηση των παλαιοτέρων σήκωσε το βάρος της αναστήλωσης του κόμματος. Τρεις εκλογικές διαδικασίες αργότερα το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα στον νομό. Ένα πρόσωπο κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη.   

*Οι εκλεγμένοι βουλευτές χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία δεν είναι στη λίστα.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Καιρίδη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε κοπανατζήδες και εαυτούληδες

Η φωτογραφία με τους Αντετοκούνμπο και τη Δόμνα Μιχαηλίδου πάνω σε… καρέκλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:55