search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:07
MENU CLOSE

Η λίστα με τους πιο γερούς «πότες» στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

03.07.2023 21:35
alkool
pixabay

Τη λίστα με τους πιο… «γερούς πότες» έχει καταρτίσει η CIA, με την ανατολική Ευρώπη να φαίνεται πως «αντέχει» το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες. Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά στην κατάταξη.

Τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ παρουσιάζει η CIA, τα οποία συγκέντρωσε το 2019, με την κατάταξη για 189 χώρες να γίνεται με βάση τα λίτρα καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο μέσα σε ένα χρόνο.

Στα νησιά Κουκ οι πιο «γεροί πότες» παγκοσμίως, 66η η Ελλάδα

Τα νησιά Κουκ, αγαπούν πολύ το αλκοόλ καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε άτομο στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ειρηνικού να καταναλώνει περίπου 13 λίτρα καθαρού αλκοόλ κάθε χρόνο, γεγονός που σημαίνει πάνω από 100 ποτήρια κρασί. Πάνω από τους μισούς ενήλικες στα νησιά αυτά, που απέχουν πάνω από 2.500 χλμ. από τη Νέα Ζηλανδία και αριθμούν μόλις 17.500 κατοίκους, πίνουν αλκοόλ.

«Λατρεία» στο αλκοόλ φαίνεται πως υπάρχει και στην ανατολική Ευρώπη, με τις Λετονία, Τσεχία και Λιθουανία να ακολουθούν στην κατάταξη της CIA. Ενδεικτικό είναι πως τόσο στη Λετονία όσο και στη Λιθουανία πάνω από ένας στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το ποτό, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

Οι μεγαλύτεροι «πότες» στον κόσμο / Φωτογραφία: Daily Mail

Πιο κάτω στην κατάταξη βρίσκονται η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, στην 24η και την 35η θέση αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα είναι στην 66η θέση.

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία στην κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον πλανήτη, αναφέρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Χαμηλά στην κατάταξη είναι χώρες όπως το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Μαυριτανία και η Σομαλία, όπου το αλκοόλ απαγορεύεται για θρησκευτικούς λόγους.

Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο της CIA

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν για επεισόδια στη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Δίσκος με λευκή σκόνη βρέθηκε δίπλα στον εγγονό του

Η Wall Street Journal «καίει» τον Bill Gates: «Τι πορνό προτιμάτε;» ρωτούσαν τις υποψήφιες γραμματείς του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:04