search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:44
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα προχωρήσουμε σε πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου μνημονίου

04.07.2023 19:36
mitsotakis-bloomberg-1-new

Να αποπληρώσει δάνεια από τα πακέτα διάσωσης της περιόδου των μνημονίων που αφορούν συνολικά διάστημα 2 ετών νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε (τα δάνεια) πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», κάνοντας λόγο για μια «δέσμευση προς τους επενδυτές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα. «Διαπραγματευόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης» εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Διαβάστε επίσης:

Αποσύρει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κυβέρνηση για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου

Αιχμές Σκουρλέτη κατά Σπίρτζη: Ήταν στον πυρήνα του ηγετικού επιτελείου

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ορκίστηκε ήσυχα και …μοναχικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:41